Fuqizimi i fermerëve, të rinjve dhe komuniteteve në Librazhd/ Rezultatet e projektit “Jo drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternativë e qendrueshme zhvillimi për të rinjtë dhe komunitetet në Librazhd”

Fermerët, të rinjtë dhe komunitetet në Librazhd kanë hedhur hapa të qendrueshëm në rritjen e prodhimit dhe cilësisë së produkteve lokale, si dhe kanë rritur kapacitetet për të filluar aktivitete ekonomike që gjenerojnë të ardhura për familjet e tyre. Gjatë 28 muajve të fundit, në kuadër të projektit “Jo drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternativë e qendrueshme […]

Të rinjtë e Lezhës dhe Kurbinit promovojnë barazinë dhe gjithëpërfshirjen

“Të rinjtë luajnë rol të rëndësishëm në krijimin e një shoqërie të barabartë dhe pa dhunë, ku të gjithëve pa dallim u jepen mundësi për të zhvilluar potencialet e tyre”. Ky ishte mesazhi që u dha gjatë bashkëbisedimit të të  rinjve të Kurbinit dhe Lezhës me aktoret më në zë të skenës shqiptare dhe përfaqësuesve […]

Fëmijët dhe të rinjtë e Dibrës kanë tashmë në dispozicion një terren të ri sportiv

Gjatë vitit 2023, organizata World Vision Albania në bashkëpunim me Bashkinë Dibër ka mundësuar ndërtimin e një këndi sportiv komunitar, nga i cili përfitojnë direkt 2043 fëmijë dhe tërinj. Nevoja për ndërtimin e këndit sportiv ishte artikuluar më herët nga vetë fëmijët, mësuesit dhe prindërit, si një mjet që kontribuon në mirëqenien e komunitetit në […]

674 seanca terapi për 12 fëmijë me çrregullime të spektrit të autizmit në Shkodër

Mbështetja me shërbime e fëmijëve me aftësi të kufizuara dhe ofrimi i mundësive për të përparuar, i ndihmon ata që të arrijnë potencialin e tyre të plotë. Në Shkodër, falë partneritetit të World Vision Albania me holism.al dhe bujarisë së qytetarëve, 12 fëmijë me çrregullime të spektrit të autizmit kanë përfituar 674 seanca terapi gjatë […]

Të rinjtë e IMPACT në Panairin e Edukimit, Trajnimit dhe Punësimit në Dibër

Të rinjtë e grupeve IMPACT të World Vision Albania në Dibër iu bashkuan Panairit të Edukimit, Trajnimit dhe Punësimit, të organizuar nga Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët. Në stendën e World Vision Albania të vendosur në Pallatin e Kulturës “Haki Stërmilli” në Peshkopi, të rinjtë pjesëmarrës, si dhe qytetarë të shumtë, patën mundësi […]

“Histori të pathëna 3” – Konkurs Kombëtar i pikturës dhe vizatimit bardh e zi

World Vision Albania dhe UNICEF Albania ftojnë të gjithë artistët e rinj shqiptarë, të moshës mbi 16 vjeç (të cilët jetojnë brenda ose jashtë vendit), për të marrë pjesë në konkursin kombëtar të pikturës dhe vizatimit bardh e zi “Histori të pathëna 3”. Ky konkurs synon që përmes artit, të rrisë ndërgjegjësimin mbi fenomenin e […]

Ambasadorët e Francës dhe Gjermanisë bashkëbisedim me të rinjtë e World Vision Albania

Ambasadorja e Francës, Catherine Suard dhe ambasadori i Gjermanisë, Karl Bergner kanë zhvilluar një takim me të rinjtë e grupeve IMPACT të World Vision Albania, ku kanë folur për fuqizimin e të rinjve dhe thelbin e pajtimit Francë-Gjermani, me rastin e përvjetorit të Traktatit të Elysee-së dhe Aachen-it. Takimi në zyrat e World Vision Albania […]

Thirrje për agjenci për organizim festash/eventesh

Organizata World Vision Albania ka hapur thirrjen për agjenci për organizim festash/eventesh, sipas kërkesave të mëposhtme: Të gjithë të interesuarit duhet të dërgojnë kërkesën e interesit në adresën 𝐯𝐚𝐧𝐠𝐣𝐞𝐥_𝐤𝐨𝐣𝐤𝐮@𝐰𝐯𝐢.𝐨𝐫𝐠 deri më datën 𝟗 𝐒𝐡𝐤𝐮𝐫𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟒. Na ndiqni për më shumë informacione dhe rishpërndajeni këtë njoftim për të ndihmuar në gjetjen e partnerëve të përshtatshëm për këto projekte. […]

Thirrje për ekspertë/grupe ekspertësh ose agjenci për trajnime për mbrojtjen e biodiversitetit

Organizata World Vision Albania ka hapur thirrjen për ekspertë/grupe ekspertësh ose agjenci sipas kërkesave të mëposhtme:  Partner/Agjenci për Organizimin e trajnimeve për “Rritjen e kapaciteteve të stafit të World Vision Albania dhe partnerëve zbatues të projektit “Zhvillimi i Përgjigjes Komunitare për Mbrojtjen e Biodiversitetit në Parkun Natyror Korab-Koritnik dhe Parkun Kombëtar të Shebenikut”, i cili mbështetet […]