Festivali i Rinisë 2023: Përgatitja e të rinjve për tregun e punës

Tiranë –  Adoleshentët dhe të rinjtë kanë nevojë të kenë aftësitë e duhura për t’u bërë pjesë e tregut të punës. Megjithatë, jo rrallëherë gjenden përballë sfidave, që kërkojnë t’i japin zgjidhje për të përmirësuar të ardhmen e tyre. Ata kanë propozime konkrete për zgjidhje dhe diskursi i tyre qëndron larg klisheve apo ankesave. Të […]

Krijohet qendra e parë multifunksionale në Librazhd 

19 Korrik 2023 – Banorët e Librazhdit do të kenë për herë të parë një qendër multifunksionale në qytetin e tyre.   Aktualisht, jemi ne pragun e punimeve për rikonstruktimin e ndërtesës së vjetër e cila së shpejti do të kthehet në një qendër bashkëkohore, ku do të ofrohen shërbime për fëmijët dhe të rinjtë me […]

‘Thuaje’ – Një ekspozitë fotografike mbi sfidat e punësimit të të rinjve

Tiranë, 18 korrik 2023 –  Punësimi është një nga sfidat më të mëdha të të rinjve në ditët e sotme. Vetë ata e kanë identifikuar si një nga çështjet që kanë nevojë ta diskutojnë dhe t’i japin zgjidhje afatgjatë.  Për ta sjellë në vëmendje këtë tematikë, një grup të rinjsh nga qytete të ndryshme të […]

Festivali i Rinisë 2022 “Të rinjtë përgatiten për mundësi dhe mirëqenie”

DSC01062

Raporti[1]: Vetëm 29% e adoleshentëve ndiehen shpresëplotë për të ardhmen e tyre Dhjetra përfaqësues të adoleshentëve dhe të rinjve nga 9 Bashki[2] të Shqipërisë do të takohen në Korçë në Festivalin e Rinisë 2022 “Të Rinjtë Përgatiten për Mundësi dhe Mirëqenie”. Ata kërkojnë zgjidhje dhe nuk ngurojnë t’i japin jehonë disa prej çështjeve kryesore që po përballen […]

Studimi – “Gra të fuqizuara, fëmijë të fuqizuar”

ok

Vetëm 1% e grave shqiptare të anketuara janë të fuqizuara[1], ndërkohë që 6% e fëmijëve të anketuar kanë arritur mirëqenien në të gjitha dimensionet[2] e vlerësuar. 18 Maj 2022 –Sot, World Vision Albania lançoi për herë të parë në Shqipëri studimin [3] “Gra të fuqizuara, fëmijë të fuqizuar” i cili analizon marrëdhënien që ekziston mes fuqizimit [4] të […]

Ndërtimi i reziliencës dhe aftësive për reduktimin e riskut ndaj fatkeqësive

WhatsApp Image 2022-05-09 at 1

15 Dhjetor 2021 – 230 mësues në 23 shkolla të Shqipërisë janë bërë pjesë e projektit 10 mujor që synoi përgatitjen dhe krijimin e reziliencës nëpërmjet angazhimit të shkollës dhe komunitetit nga fatkeqësitë në 6 rajone të Shqipërisë. Situatat emergjente të viteve të fundit, tërmeti i 26 nëntorit 2019 dhe më pas pandemia globale sollën […]

Deklaratë për shtyp – Festivali i Rinisë 2021

044A4611

Vetëm 4% e të rinjve 12-18 vjeç në Shqipëri kanë aftësitë e nevojshme për t’u punësuar   Për të pestin vit radhazi, nis maratona dy ditore e Festivalit të Rinisë 2021. Të rinjtë ngrenë zërin për sfidat kryesore që hasin dhe kërkojnë më shumë mundësi për të ardhmen e tyre. Këtë vit, Festivali i Rinisë […]