Nje Pikë Grumbullimi, nxitje për të rinjtë dhe fermerët e Librazhdit

Foto FoodHub_Pike Grumbullimi (3)

Ka nisur puna për ngritjen e një Pikë Grumbullimi që do t’iu vijë në ndihmë fermerëve të Librazhdit për produktet e tyre, por njëkohësisht do t’iu shërbejë të rinjve në këtë zonë si nxitje për të shfrytëzuar burimet e tyre natyrore në mënyrë që mos emigrojnë, apo të përfshihen në aktiviteve të paligjshme. World Vision prej vitesh punon në këtë bashki […]

Jemi këtu për njëri-tjetrin.

Foto e re 2

Megi është në klasën e nëntë dhe i pëlqen të shkruajë e të pikturojë. Vajza nga Kurbini na tregon se gjatë ditëve të para të pandemisë, shpesh herë e thyente monotoninë me pasionet e saj.  “Në fillim dukej e pabesueshme. Nuk e mendonim se mund të arrinte deri këtu,”- tregon Megi për ditët e para […]

RE-IN-VEST – “Riintegrimi i të kthyerve nga emigracioni dhe investimi për ta në Shqipëri”.

Postuar: 17/03/2022 Kthimi i emigrantëve në vendin e origjinës shoqërohet shpesh me shumë sfida që mund të pengojnë riintegrimin socio-ekonomik. Për të lehtësuar riintegrimin e të kthyerve në Shqipëri, World Vision Albania dhe Fondacioni Fryma e Dashurisë – Diakonia Agapes, janë duke zbatuar projektin: “Riintegrimi i të kthyerve nga emigracioni dhe investimi për ta në Shqipëri”. […]

Shihemi nesër për një libër!

muesesja

“Shihemi nesër për një librër!? Kjo shprehje që në dukje ngjan e pazakontë pasi jemi mësuar të themi në formë përshëndetje: “Shihemi nesër në klasë, ose në shkollë, ose në lagje”, është sot më shumë sesa një përshëndetje. Është lidhja e fortë, marrëdhënia e ndërsjellë e besimit, miqësia, mbështetja, dhe fjalëkalimi mes Erjonit, vogëlushit 9 […]

Limani, aktivisti për të drejtat e fëmijëve

794d8a71-cbb3-4491-8aad-154087ceab57 (1)

“Po mësoj, po trajnohem, po përgatitem që sot të jem zëri i madh i fëmijëve të vegjël dhe nesër të jem i riu, qytetari aktiv, i përgjegjshmi dhe lideri i një komuniteti me problematika të mëdha por me një dëshirë për t’u përmirësuar dhe rimëkëmbur,”- kështu thotë Limani 16 vjeçari aktiv, pjesë e grupit “Impact” […]

Savina, “arkitektja” e të drejtave të grave dhe fëmijëve

DSC_0684

Në një prej klasave të shkollës ku mëson Savina, ajo që të tërheq më shumë vëmendjen janë disa piktura. Të bukura, plot jetë, por edhe të punuara me shumë dashuri, këto piktura shprehin identitetin e zonës. Idea e parë që të krijohet teksa i vështron është se mund të jenë vepra të një piktori profesionist. Në fakt, […]

Hapa të vegjël drejt së ardhmes

273680529_1733270313514774_4613218326300203086_n

Unë quhem Izabela, 14 vjeç nga Durrësi dhe dua t’iu tregoj se si nisi rrugëtimi im 5 vite me parë në grupet IMPACT. Për herë të parë në klasën e 6-të u prezantova me grupet rinore IMPACT dhe mora ftesën për të qenë pjesë e këtij grupi i cili po krijohej në shkollën tonë. Kjo […]

Për një familje që rrezaton dashuri

worldvision-img-3

Më parë nuk kaloja shumë kohë me bashkëshorten dhe fëmijët. Të gjitha vendimet i merrja vetë,”- thotë Bledari nga Librazhdi, teksa na tregon për rrugëtimin e familjes së tij dhe ndryshimin e madh që ka ndodhur tek ai gjatë tre viteve të fundit. Bledari, Antoneta dhe 3 fëmijët e tyre Klevisa, Klejdi dhe Amari jetojnë […]

Rikthim në gjenezë…

Photo Sameti

Rrallëherë herë ndodh në Shqipëri që pasi një i ri ka mbaruar shkollën e lartë apo ka pasur një eksperiencë pune në kryeqytet të kthehet për të vazhduar jetën në vendlindje. Shumë prej nesh mund ta kenë menduar, por pakkush ka marrë guximin për të hedhur hapin e ta bëjë realitet. Krejt rastësisht, në një […]

Buzëqeshja e Samuelit

DSC_1663

Ju njohim me Samuelin, 8-vjeçarin nga Tirana, që me buzëqeshjen e tij të fal shumë dashuri. Që kur lindi, prindërit e Samuelit thonë se vunë re diçka ndryshe në portretin e të voglit. Edhe pse kishin dyshime se diçka nuk shkonte, thonë se e kishin të vështirë të pranonin një fakt të tillë, ndaj vetëm […]