Të rinjtë e Lezhës dhe Kurbinit promovojnë barazinë dhe gjithëpërfshirjen

“Të rinjtë luajnë rol të rëndësishëm në krijimin e një shoqërie të barabartë dhe pa dhunë, ku të gjithëve pa dallim u jepen mundësi për të zhvilluar potencialet e tyre”. Ky ishte mesazhi që u dha gjatë bashkëbisedimit të të  rinjve të Kurbinit dhe Lezhës me aktoret më në zë të skenës shqiptare dhe përfaqësuesve […]

Fëmijët dhe të rinjtë e Dibrës kanë tashmë në dispozicion një terren të ri sportiv

Gjatë vitit 2023, organizata World Vision Albania në bashkëpunim me Bashkinë Dibër ka mundësuar ndërtimin e një këndi sportiv komunitar, nga i cili përfitojnë direkt 2043 fëmijë dhe tërinj. Nevoja për ndërtimin e këndit sportiv ishte artikuluar më herët nga vetë fëmijët, mësuesit dhe prindërit, si një mjet që kontribuon në mirëqenien e komunitetit në […]

674 seanca terapi për 12 fëmijë me çrregullime të spektrit të autizmit në Shkodër

Mbështetja me shërbime e fëmijëve me aftësi të kufizuara dhe ofrimi i mundësive për të përparuar, i ndihmon ata që të arrijnë potencialin e tyre të plotë. Në Shkodër, falë partneritetit të World Vision Albania me holism.al dhe bujarisë së qytetarëve, 12 fëmijë me çrregullime të spektrit të autizmit kanë përfituar 674 seanca terapi gjatë […]

Qendra “Fuqizojmë Komunitetin”, shërbime sociale të integruara për komunitetet vulnerabël në Kurbin

Në Kurbin, prej 3 muajsh ka nisur një rrugëtim transformues për komunitetet lokale, me vënien në funksion të Qendrës “Fuqizojmë Komunitetin”. Falë shërbimeve sociale të integruara dhe aktiviteteve të ndryshme për fëmijët, adoleshentët, të rinjtë, si dhe grupet në nevojë të prekura nga përjashtimi social, diskriminimi apo abuzimi, Qendra “Fuqizojmë Komunitetin” Kurbin synon të nxisë […]

Të rinjtë e IMPACT në Panairin e Edukimit, Trajnimit dhe Punësimit në Dibër

Të rinjtë e grupeve IMPACT të World Vision Albania në Dibër iu bashkuan Panairit të Edukimit, Trajnimit dhe Punësimit, të organizuar nga Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët. Në stendën e World Vision Albania të vendosur në Pallatin e Kulturës “Haki Stërmilli” në Peshkopi, të rinjtë pjesëmarrës, si dhe qytetarë të shumtë, patën mundësi […]

Ambasadorët e Francës dhe Gjermanisë bashkëbisedim me të rinjtë e World Vision Albania

Ambasadorja e Francës, Catherine Suard dhe ambasadori i Gjermanisë, Karl Bergner kanë zhvilluar një takim me të rinjtë e grupeve IMPACT të World Vision Albania, ku kanë folur për fuqizimin e të rinjve dhe thelbin e pajtimit Francë-Gjermani, me rastin e përvjetorit të Traktatit të Elysee-së dhe Aachen-it. Takimi në zyrat e World Vision Albania […]

Fuqizimi i të rinjve për sipërmarrje biznesi në komunitetet ku ata jetojnë

Të rinjtë kanë nevojë të mbështeten për të zhvilluar aftësi të buta dhe të inkurajohen të ndërmarrin nisma të reja në komunitetet e tyre. Në një trajnim treditor, 17 të rinj nga Librazhdi kanë mësuar se si të hartojnë një plan biznesi dhe të nxisin idetë inovative për sipërmarrje biznesi në zonën ku ata banojnë. […]

“Fuqizojmë Komunitetin”, aktivitete kundër dhunës me bazë gjinore në Kurbin

Me sloganin “Investo për të parandaluar dhunën ndaj grave dhe vajzave”, Qendra “Fuqizojmë Komunitetin” në Kurbin ka zhvilluar një sërë aktivitetesh ndërgjegjësuese kundër dhunës me bazë gjinore. Nën mikpritjen e kryebashkiakes Majlinda Shqalsi Cara dhe duke bërë së bashku Zv/Ministren e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Denada Seferi, Zëvendës Shefen në detyrë të Misionit të SHBA-së […]