Deklaratë për shtyp

23 Maj 2018 – Arsimi, Shëndetësia,  Shërbimet Sociale, nuk u përgjigjen kërkesave të  fëmijëve me aftësi të kufizuara, 66% e të cilëve jetojnë në familje të varfra. 23 Maj 2018 – Arsimi, Shëndetësia,  Shërbimet Sociale, nuk u përgjigjen kërkesave të  fëmijëve me aftësi të kufizuara, 66% e të cilëve jetojnë në familje të varfra. Documents: Deklarata për […]

RTSH – Fëmijë me aftësi të kufizuara, Raporti: 66 % e tyre jetojnë nën minimumin jetik

Me mungesë të theksuar të shërbimeve sociale, atyre shëndetësore dhe pamundësisë për të ndjekur arsimin parauniversitar eshte realiteti i fëmijëve me aftësi të kufizuar ne Shqipëri. Raporti i World Vision, bazuar në të dhënat zyrtare që vijnë nga institucionet, përkthen në shifra të zymta situaten e fëmijëve me aftësi të kufizuara, 66% e të cilëve […]

Panorama – Frike nga e ardhmja… dhe pamundesia!

Selma-4

Programi “Tungjatjeta” ka filluar të japë frytet e para për Selmën, vajzën e vogël që tashmë merr shërbime të specializuara falë World Vision. Ajo ka një përmirësim të dukshëm dhe kjo vihet re edhe nga fjalët e para që ka nisur të thotë. http://www.panorama.com.al/frike-nga-e-ardhmja-dhe-pamundesia/

VOA – Tiranë: Protestë e komunitetit egjiptian

komuniteti rom

Dhjetëra veprimtarë të të drejtave njerëzore dhe organizatave joqeveritare zhvilluan një tubim para ministrisë së punëve të brendshme, duke protestuar për vdekjen e 27-vjeçarit Enea Ftoj, baba i tre fëmijëve dhe pjesëtar i komunitetit egjiptian Lëvizja Rinore Egjiptiane Rome deklaroi se dhuna ndaj Eneas erdhi edhe për shkak të diskriminimit të tij si pjesëtar i […]

Top Channel – Bulqizë, fëmijët pa ujë e banja në shkollë

Në fshatin Çerenec të Bulqizës vuajtjet fillojnë që në fëmijëri. Një ditë më parë Top Channel solli telashet e banorëve që vuajnë edhe nga thatësira, por edhe nga përmbytjet. Sot, nga ky fshat vogëlushët e një shkolle tregojnë sesi arsimohen pa drita dhe ujë.  http://top-channel.tv/video/bulqize-femijet-pa-uje-e-banja-ne-shkolle/

Monitor – Projektligji, mbështetje gjyqësore falas për viktimat e dhunës në familje

arbitrazh-gjyq-vendim_opt1-300x198

Denoncuesit e dhunës në familje apo kërkuesit e urdhrave të mbrojtjes do të përfitojnë avokat falas, si dhe strehim pas gjyqit. Sipas projektligjit më të ri të dërguar në Kuvend, kërkuesi i UMM/UM-s ë (urdhri mbrojtjes i menjëhershëm) dhe mbajtësi i UPMM-së shkarkohen nga të gjitha detyrimet e taksave e të tarifave gjyqësore, të shërbimeve […]

Scan TV – Qeveria, plan për uljen e kostos së transfertave të parave nga emigrantët shqiptarë? Familjet përfituese, orientim për përdorimin e tyre

euro-zarf-remitanca-765x383

Strategjia e re për diasporën parashikon përfshirjen e saj në ekonominë kombëtare, përmes orientimit të dërgesave të emigrantëve. Synimi është jo vetëm nxitja e këtyre dërgesave por edhe orientimi i tyre nga konsumi drejt zhvillimit. Strategjia parashikon gjithashtu edhe nxitjen e aftësimin e familjeve të migrantëve si pritës të remitancave për përdorimin më eficient të […]