VOA – Tiranë: Protestë e komunitetit egjiptian

komuniteti rom

Dhjetëra veprimtarë të të drejtave njerëzore dhe organizatave joqeveritare zhvilluan një tubim para ministrisë së punëve të brendshme, duke protestuar për vdekjen e 27-vjeçarit Enea Ftoj, baba i tre fëmijëve dhe pjesëtar i komunitetit egjiptian Lëvizja Rinore Egjiptiane Rome deklaroi se dhuna ndaj Eneas erdhi edhe për shkak të diskriminimit të tij si pjesëtar i bashkësisë egjiptiane dhe si i varfër. Ata kërkuan qe prokuroria ta hetojë ngjarjen me saktësi dhe ministria e brendshme të marrë masa ndaj personave përgjegjës në komisariatin e Korçës.

https://www.zeriamerikes.com/a/4405112.html