Trajnimi “Akademia e ligjit për profesionistët që punojnë me fëmijët për përmirësimin e mekanizmave lokale të mbrojtjes së fëmijëve”

28.2 % e fëmijëve në Shqipëri raportojnë se janë të detyruar të punojnë për të siguruar të ardhura në familje. 70 % e tyre përjetojnë dhunë fizike e psikologjike. Prandaj rreth 120 punonjës së mbrojtjes së fëmijëve në 13 Bashki  do të certifikohen nga World Vision në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale […]

Standard – Presidenti Ilir Meta mesazh të veçantë në ditën kundër punës së fëmijëve: “Fëmijët, janë e ardhmja jonë…”

meta-4

Në Ditën Botërore Kundër Punës së Fëmijëve, kreu i shtetit bën thirrje për vëmendje ndaj fëmijëve, kundër dhunës, punës dhe shfrytëzimit të tyre. Ai thotë se ende ka shumë fëmijë, që lypin në rrugë, punojnë në të zezë, jetojnë në kushte të papranueshme sociale e psikologjike, nuk arsimohen dhe janë subjekt i abuzimit dhe shfrytëzimit. […]

Lapsi.al – Ngacmoi seksualisht nusen e djalit dhe vajzën e tij të mitur, pranga 50-vjeçarit nga Elbasani

pedofili-abuzon-seksualisht-me-6-vje-ccedil-aren-ja-ccedil-far-euml-i-b-euml-jn-euml-t-euml-af-euml-rmit-e-saj-video-18_hd-1200x630-1024x538

Një 50-vjecar është arrestuar nga policia, pasi akuzohet se ka dhunuar dhe ngacmuar seksualisht nusen e djalit dhe vajzën e tij të mitur. Bëhet fjalë për shtetasin Filip Qosen, 50 vjeç, nga fshati Mjekës, i cili u arrestua në flagrancë nga Specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Elbasan. https://lapsi.al/2018/06/12/ngacmoi-seksualisht-nusen-e-djalit-dhe-vajzen-e-tij-te-mitur-pranga-50-vjecarit-nga-elbasani/

Monitor – Bujqësia moderne e agropylltarisë

Agropylltari-4-833

Agropylltaria është një praktikë pak e dëgjuar në Shqipëri, por aplikimi i saj do të përmirësonte ndjeshëm sektorin bujqësor në vend, do të kishim një administrim më të mirë të tokës bujqësore dhe një numër më të madh të produkteve organike. Praktikat e agropylltarisë do të ndihmojnë fermerët të diversifikojnë produktet, tregun dhe të ardhurat […]