Top Channel – Fëmijëria mes plehrave; Të miturit që po rriten në landfillin e Durrësit

Dhjetëra fëmijë sigurojnë jetesën së bashku me familjet e tyre nga mbledhja e mbetjeve të diferencuara në Durrës. Çdo ditë ata rendin pas makinave që transportojnë mbetjet e zonave përreth. Klevisi dhe tre anëtarë të tjerë të familjes së tij e sigurojnë jetesën përmes punës në vendgrumbullimin e mbetjeve urbane të zonës së Sukthit. Prindërit […]

Top Channel – Skandal në lokalet e Tiranës, fëmijët tymosin nargjile

Fëmijët e shkollave të mesme dhe 9-vjeçare në Tiranë blejnë nargjile dhe e konsumojnë atë në lokale. Kamera e “Fiks Fare” filmoi në disa lokale në Tiranë, ku fëmijët konsumonin nargjile pa kurrfarë problemi. Ndërkohë, fenomeni i duhanpirjes në oborret e shkollave vazhdon. http://top-channel.tv/2018/05/16/skandal-ne-lokalet-e-tiranes-femijet-tymosin-nargjile/

Top Channel – Vettingu do të rrëzonte Fatmir Xhafajn

11 mijë policëve gjatë muajit të fundit iu kërkua që të plotësojnë 3 formularë për procesin e vetingut. Ky proces nuk prek drejtuesit e Ministrisë së Brendshme, përfshi edhe ministrin Fatmir Xhafaj. Pjesa më e madhe e formularit ka të dhëna teknike dhe proceduriale, të cilat nuk janë përcaktuese për qendrimin, apo largimin nga detyra […]

Scan TV – Krijohet Sekretariati Teknik i Këshillit Ekonomik Kombëtar! Do të presë ankesat e bizneseve

Kryeministria

Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimin për krijimin e Sekretariatit Teknik të Këshillit Ekonomik Kombëtar. Sekretariati do të jetë institucion buxhetor publik në varësi të ministrit të Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, me seli në mjediset e Kryeministrisë. Sekretariati Teknik ka si qëllim t’u mundësojë bizneseve të adresojnë shqetësimet e tyre dhe të gjejnë përkrahje […]

Monitor – Tre prioritetet e Ballkanit Perëndimor

ballkani-perendimor-WB6-300x225

Ndërsa rajoni pati normat mbi mesataren e rritjes së BE-së prej 5.3% në fillim të viteve 2000, sot këto ekonomi kanë rritje të paqëndrueshme dhe të ngadalësuar, si dhe shkallë të lartë të papunësisë te të rinjt. Gjithashtu po përballen edhe me ikjen e trurit. Për të trajtuar çështjet që po pengojnë progresin në rajon, […]

Shekulli – Zbulohet projekti si do të transformohet Piramida!

piramida

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj se bashku me kryeministrin Edi Rama dhe Michael D.Granoff, Drejtorin e Bordit të Fondit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit, morën pjesë në prezantimin e projektit transformues të Piramidës në qendrën më të madhe multifunksionale për të rinjtë, e fokusuar kryesisht në arsimimin digjital, por dhe të artit e kulturës sipas […]