Jeta e Mirës, si një tablo që i ka të gjitha ngjyrat

Mira jeton në Korçë. Ajo është nënë e dy fëmijëve, një djali 12 vjeç dhe një vajze 9 vjeçe. Familja e saj është nga rastet që ka përfituar mbështetje të shumëanshme nga World Vision Shqipëri në kuadër të programit RE-INVEST: që nga ndihma me pakot ushqimore, përfshirje të fëmijëve në orët lëndore shtesë pas mësimit, […]

Duke mbrojtur natyrën, garantojmë një të ardhme më të mirë për fëmijët

Promovimi, mbrojtja dhe ruajtja e biodiversitetit në parkun natyror Korab-Koritnik, ndikon drejtpërdrejt në përmirësimin e jetesës së banorëve, pasi parku ka vlera të veçanta natyrore dhe turistike, me potencial të madh për ekonominë lokale. Gjatë qershor 2022 – qershor 2023, me mbështetjen e donatorit Prespa Ohrid Nature Trust -PONT, World Vision Albania dhe Agritra Vizion […]

Kamila, kampionia e të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve

Kamila nga Korça është një vajzë të cilës i pëlqen rregulli. Përpiqet që ditët e saj të jenë të organizuara dhe të frytshme, në mënyrë që çdo veprimi apo angazhimi t’i japë kuptim. Siç shprehet edhe vetë “nuk i pëlqen të bëjë asnjë hap të pamenduar”, në mënyrë që rruga e saj të jetë e […]

EMIGRIMI I ZBULOI PASIONIN PËR MAKINAT

Ndihma për të kuptuar se atë që do e ke përpara syve Emiljani ka qenë gjithmonë një djalë i pasionuar pas makinave, por nuk e kishte menduar kurrë që e ardhmja do të lidhej ngushtë me këtë mjet. Ai sot ka një nga serviset më të njohura në Mirditë dhe të gjithë këtë e ka […]

Edjana, zëri i fëmijëve dhe të rinjve tek vendimmarrësit

Edjana nuk e besonte se një ditë do të ishte një zë kaq i fuqishëm në mbështetje të fëmijëve dhe të rinjve. Jetesa në një fshat në periferi të Durrësit, ku nuk ofrohen shumë mundësi për brezin e ri, kishte kultivuar tek ajo këtë lloj të menduari, pavarësisht rezultateve të larta në mësime. Por, siç […]

Jeta mes mjaltit e diellit/ Kur ndihma vlen për të gjetur vetveten

MicrosoftTeams-image (208)

Në një fshat të thellë të Mirditës, mbi një kodër të butë gjendet banesa e Palit. Ajo është e veshur e gjitha me tulla të kuqe dhe duket një shtëpi mikpritëse dhe e ngrohtë. Dielli nuk mungon asnjëherë në ballkonin e tij pasi ai vend është plot dritë. Në bahçen përballë ka të rreshtuara dhjetëra […]

Kurbin – Frankufurt – Kurbin / Ndihma që vjen kur ti di se çfarë do

Foto00002

Si në një film neorealist, një furgon i bardhë shëtit fshatrave të Kurbinit duke shitur rroba. Në kohërat e modës së shpejtë, të gjithë duan të vishen, sipas mundësive, dhe furgoni dërgon dhe në fshatrat më të thellë mall “të mirë e të lirë”. Personazhi brenda në furgon, Dardani, jeton në Kurbin dhe, pavarësisht se […]

Terapi dhe argëtim për fëmijët me aftësi ndryshe

Foto00024

Në një terren fushor me ndërtime të çrregullta, në Bathore, ku popullsia është shtuar dukshëm vitet e fundit, në katin e sipërm të një ndërtese dy-katëshe gjendet një  Qendër për Shërbime e cila ofron ndihmë për fëmijët të cilët kanë probleme me zhvillimin e aftësive të tyre.  Irena është psikologe. Një pjesë e familjes së […]

Për Klevisin, Xhemalin dhe Egzonin, që ta jetojnë jetën në plotësi

Egzoni dhe Dhurata

“U trondita kur mësova se djali im i parë kishte çrregullime të spektrit të autizmit. Ndërsa e kisha të vështirë të pranoja realitetin, ndodhi që edhe kur lindi djali i dytë, ai kishte të njëjtin çrregullim. Kur të papriturat e jetës dukej se më kishin sfilitur mjaftueshëm, mësova se edhe djali i tretë kishte çrregullime […]

Buzëqeshja e Amarës

Sapo afrohesh drejt shtëpisë njëkatëshe, ku lulet e para kanë filluar të çelin e natyra të gjelbërojë, ajo që tërheq më shumë vëmendjen është buzëqeshja e Amariliz, ose siç e thërrasin të gjithë Amara. Duket sikur ajo buzëqeshje është po aq e ëmbël, e ngrohtë dhe shpresëdhënëse sa edhe vetë pranvera. Me një përqafim të […]