Nismat e grupeve rinore IMPACT

148 nisma janë ndërrmarë nga anëtarët e 98 klubeve IMPACT gjatë vitit 2020 anekënd Shqipërisë në 11 bashki të vendit: Dibër; Shkodër, Lezhë, Kurbin, Tiranë, Kamëz, Durrës, Librazhd, Prrenjas, Korçë dhe Maliq. Të rinjtë janë përfshirë në aktivitete duke rritur aftësitë vendimmarrëse; vetë-efikasitetin; aftësitë për tregun e punës dhe aftësitë drejtuese që ata të jenë […]

Grupet rinore IMPACT në Lezhë

148 nisma janë ndërrmarë nga të rinjtë e 98 klubeve IMPACT gjatë vitit që lamë pas në 11 bashki të vendit: Dibër, Shkodër, Lezhë, Kurbin, Tiranë, Kamëz, Durrës, Librazhd, Prrenjas, #Korçë dhe Maliq. Ndiqni videon për të mësuar disa nga nismat e një prej grupeve IMPACT.

Dita Ndërkombëtare e Gruas

Një rrëfim personal dhe motivues për çdo nënë, vajzë dhe grua i Terezinës nga Lezha. Në pak fjalë ajo thotë se vajzat duhet të mbështeten, të shkollohen dhe të kërkojnë te drejtat e tyre.  Sipas saj martesa nuk  është zgjidhja për të ardhmen e një vajzë. Ndaj të gjithëduhet të ngremë zërin dhe t’i ofrojmë […]

Video-tutorial për aplikacionin “DRR 4 Schools”

“DRR 4 Schools” është një aplikacion edukativ që synon mbështetjen e nxënësve të moshave 10-16 vjeç për të përmirësuar njohuritë e tyre mbi emergjencat si Tërmeti, Epidemitë/Pandemitë, Përmbytjet, Zjarri, Ndihma e parë në shkolla përgjatë një emergjence, Kontaktet e shërbimeve të emergjencës si edhe mënyrën e duhur të reagimit në këto situata.

Sporti, përfitimet në shëndetin e njeriut

A bëni aktivitet fizik? A e dini se sa i rëndësishëm është për shëndetin fizik dhe zhvillimin psiko-social tek fëmijët, të rinjtë, por edhe për të rriturit? Profesor Arben Kaçurri, Drejtor Instituti i Kërkimit Shkencor të Sportit në Universiteti i Sporteve të Tiranës gjatë intervistës me Vasilka Bargjo, na tregon se cilat janë disa nga përfitimet afatshkurtra dhe […]

Studimi/ Gra të fuqizuara, fëmijë të fuqizuar

Për herë të parë në Shqipëri lançohet një studim i cili analizon se si fuqizimi i nënës lidhet me fuqizimin dhe përmirësimin e jetës së fëmijës. Sipas gjetjeve të studimit, një nënë e fuqizuar rrit fëmijë të fuqizuar. Kjo është një ndër gjetjet kryesore të studimit të ndërmarrë nga World Vision Albania. Si rrjedhojë, fuqizimi […]

Gra të fuqizuara, fëmijë të fuqizuar – Lançimi i studimit të World Vision Albania

Për herë të parë në Shqipëri u lançua një studim, i cili analizon marrëdhënien që ekziston mes fuqizimit  të nënës dhe fuqizimit/ përmirësimit të jetës së fëmijës. Sipas të dhënave të studimit, një nënë e fuqizuar rrit fëmijë të fuqizuar. Kjo është një ndër gjetjet kryesore të studimit të ndërmarrë nga World Vision Albania. Si […]

Teknologjia dhe të rinjtë- Festivali i Rinisë 2022

Teknologji, inovacion, dixhitalizim…ka disa lloje termash që përdorim në ditët e sotme për avancimin e teknologjisë dhe ndikimit që ajo tashmë prej vitesh ka në jetën e njeriut. Këto zhvillime kanë nisur shumë e shumë kohë më parë me zbulimin e rrotës, makinave, zbulimi i radios, televizorit, internetit, mjetet teknologjike për përdorimin e përditshëm… kompjuteri, […]

Nik Xhelilaj_Youth Festival 2022

World Vision Ambassador, Nik Xhelilaj has a message for young people at Youth Festival 2022 “This Youth Festival, which is already a tradition, is one of those commitments that bring you closer to another world, different from the one you meet in your everyday life, but which serves young people, as well as all those […]