Exit.al – Komuniteti rom fiton çështjen për diskriminim kundër bashkisë Krujë

komuniteti-rom

Lagjia e romëve në Fushë-Krujë ka fituar çështjen për furnizimin me uji të pijshëm ndaj Bashkisë Fushë -Krujë, tek Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, (ERRC). Komisioneri gjeti se Bashkia e Krujës kishte diskriminuar familjet rome të lagjes “Kastriot” në bazë të etnisë dhe statusit ekonomiko-social të tyre. Ndaj, Komisioneri e urdhëroi bashkinë të ndërmarrë masa […]

Vizion Plus – Kërkesat e studentëve, Meta kthen për rishqyrtim Buxhetin 2019

Presidenti Meta ka kthyer në Kuvend për rishqyrtim ligjin “Për Buxhetin e vitit 2019”. Në një njoftim në publikuar në faqen e Presidencës, Meta shprehet se duke parë situatën politike në vend dhe kërkesat e studentëve ka vendosur të kthejë për rishqyrtim ligjin e buxhetit me qëllim që të përmbushen objektivat socialë. https://www.vizionplus.tv/kerkesat-e-studenteve-meta-kthen-per-rishqyrtim-buxhetin-2019/

Balkanweb – Reshjet e borës, izolohen disa fshatra në Dibër. Pa energji Tropoja

bore-rruge-zinxhire-750x450

Ulja e temperaturave ka sjellë reshje bore në disa zona malore në vend, ndërkohë që kanë filluar edhe problemet e para. Situata më e vështirë paraqitet në qarkun e Dibrës, ku në zonat e thella shkon mbi 30 cm dhe janë izoluar disa fshatra. Ndërkohë qarkullimi i automjeteve bëhet me vështirësi në Kukës-Peshkopi. https://www.balkanweb.com/reshjet-e-boresizolohen-disa-fshatra-ne-diber-pa-energji-tropoja/

RTK – Historike, Kosova për herë të parë me ministri të mbrojtjes

Kuvendi i Kosoves

Deputetet e Kuvendit të Kosovës, pozitë dhe opozitë për herë të parë janë bërë bashkë duke votuar kështu me 106 vota pro për transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës në ushtri. Gjithashtu Kosova për herë të parë do krijojë Ministrinë e Mbrojtjes. Pro votimit të ligjeve për ushtrinë janë deklaruar të gjitha partitë që […]

Monitor – Shqipëria shpenzon 3 herë më pak se BE për mbrojtjen sociale

mbrojtja-sociale

Shpenzimet e qeverisë për mbrojtje sociale ishin sa 9% e PBB-së , sipas të dhënave të Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë. Krahasuar me vendet e Bashkimit Europian, ku shpenzimet për mbrojtjen sociale janë 28.2% e PBB-së, qeveria shqiptare shpenzon 3 herë më pak. Në shpenzimet për mbrojtjen sociale përfshihen shpenzimet për papunësinë, shëndetësinë dhe pagesat […]

Hapësira zhvillimore edhe në Shkodër

348d115f-ca22-4cca-a4d5-2089678e42d1

  Model inovativ i shërbimeve të integruara i cili do të aplikohet në 15 shkolla në Shqipëri, pas Korçës dhe Lezhës është çelur sot edhe në Shkodër, në shkollën 9-vjeçare “Skënderbej”.