RTSH – Qindra fëmijë me aftësi të kufizuara nuk marrin shërbime

Në Shqipëri rreth 66% e fëmijëve me aftësi të kufizuara jetojnë në familje me të ardhura të ulta, çka ua bën të pamundur marrjen e shërbimeve të specializuara. Studimi i realizuar nga World Vision dhe Save The Children, vë në dukje se këto shërbime ofrohen vetëm në zona qëndrore duke e bërë të pamundur financiarisht […]

VOA – Mbështetja për familjet ne varfëri ekstreme

Capture voa

Rritja e numrit të familjeve që jetojnë në varfëri ekstreme ka shtyrë kishën françeskane në Shkodër që të hapë “Mencën Buka e Shna Ndout”, ku çdo ditë, në drekë, ushqehen rreth 80 përsona. Drejtuesit e mencës thonë se varfëria është rritur edhe nga ulja në qytet, në kërkim të një jete më të mirë, e […]