Top Channel – Zbulohet rrjeti i pedofilëve, 40-vjeçari josh fëmijët në Facebook. Ligji i lidh duart policisë

fiks

“Fiks Fare” ka zbuluar një rrjet pedofilësh që veprojnë në Shqipëri dhe Kosovë. Gazetarët treguan sesa lehtë bien pre e këtyre abuzuesve fëmijët minorenë. Mangësia që ka Kodi Penal në Shipëri, i cili nuk e parashikon krimin e pedofilisë në rrjetet sociale, ka çuar në lulëzimin e këtij fenomeni kohët e fundit. http://top-channel.tv/2018/05/02/zbulohet-rrjeti-i-pedofileve-40-vjecari-josh-femijet-ne-facebook-ligji-i-lidh-duart-policise/?foto=2#g

The Guardian – Kush është Kardinali George Pell dhe për cfarë akuzohet ai?

kleriku

George Pell është shefi i financave të Vatikanit dhe ky pozicion e bën atë njeriun e tretë më të rëndësishëm pas papës. Ai është katoliku më i lartë në Australi dhe një nga zyrtarët më të rëndësishëm të Vatikanit që mund të ishte pasuesi i papës, por kohët e fundit kleriku është vënë nën akuza […]

Gazeta Shqiptare – Bullgaria pro Ballkanit Perëndimor, ministrja e Jashtme: Interesat strategjike të Rusisë dhe Turqisë nuk janë pozitive

bullgaria

Ministrja e Jashtme bullgare Ekaterina Zakharieva, u shpreh se ndërsa Turqia dhe Rusia mbajnë interesat strategjike në Ballkan, ato nuk janë interesat më të mira për rajonin. Bullgaria, e cila mban presidencën e Këshillit të BE-së që nga janari, është duke u përpjekur shumë për të kthyer vëmendjen nga rajoni, duke bërë thirrje për fillimin […]

Revista Monitor – Investimet e Huaja Direkte, OECD: Shqipëria më pak konkurruese në rajon, “Thembra e Akilit” drejtësia dhe pronësia.

OECD_konkurrueshmeria

OECD ka publikuar raportin e fundit për Konkurrueshmërinë në Europën Juglindore në vitin 2018, duke bërë një vlerësim për të paktën 17 dimensione nga Investimet e huaja tek shërbimet publike, çështja e antikorrupsionit, bujqësia, infrastruktura apo çështja e taksave. Raporti shkruan se rajoni duhet të heqë dorë nga gara e tij për të ofruar taksa […]

Revista Monitor – Deeuroizimi, Sejko: Mos bëni konvertime të eurove nxitur nga kursi, strategjia s’ka efekt psikologjik

sejko

Banka e Shqipërisë ka insistuar se strategjia e saj për stimulimin e përdorimit të monedhës vendase nuk ka asnjë efekt psikologjik dhe se agjentët ekonomikë nuk duhet të veprojnë nën panikun e luhatjeve të kursit për të konvertuar eurot në lekë. http://www.monitor.al/deeuroizmi-sejko-mos-beni-konvertime-te-eurove-nxitur-nga-kursi-strategjia-ska-efekt-psikologjik/