The Guardian – Kush është Kardinali George Pell dhe për cfarë akuzohet ai?

kleriku

George Pell është shefi i financave të Vatikanit dhe ky pozicion e bën atë njeriun e tretë më të rëndësishëm pas papës. Ai është katoliku më i lartë në Australi dhe një nga zyrtarët më të rëndësishëm të Vatikanit që mund të ishte pasuesi i papës, por kohët e fundit kleriku është vënë nën akuza për abuzime seksuale.

https://www.theguardian.com/australia-news/2018/may/01/who-is-cardinal-george-pell-and-what-is-he-accused-of