Konsultimi i strategjisë kombëtare 2019-2023

World Vision ka konsultuar strategjinë kombëtare për 5 vitet e ardhshme me dhjetra përfaqësues të shoqërisë civile, institucioneve shtetërore, organizatave ndërkombëtare, përfaqësues të ambasadave dhe të akademisë. Drejtoresha e World Vision për Ballkanin Perëndimor, Eljona Boçe Elmazi tha në fjalën e saj, se sot është shumë i rëndësishëm partneriteti mes të gjitha hallkave, në mënyrë […]

I thuaj STOP Bullizimit!

Bullizmi është një prej fenomeneve që po rritet frikshëm në shoqërinë tonë.  1 në 2 fëmijë lëndon të tjerët… “Djem ose vajza të fortë” që frikësojnë bashkëmoshatarët. I dhunojnë fizikisht dhe psikologjikisht, i persekutojnë, i tallin, i vendosin nofka… Djali në video mund të jesh ti, miku yt, vëllai yt apo motra jote… Prandaj duhet […]

“Tungjatjeta…Jetë” në Pasdite në Top Channel

Në programin “Pasdite në Top Channel”, Klodiana Kapo- Menaxhere e Komunikimit në World Vision Albania and Kosovo dhe Donika Qelemeni- Drejtuese e programit “Tungjatjeta…Jetë”, Librazhd, folën gjerësisht për programin social “Tungjatjeta…Jetë”.  Prej muajit Prill, World Vision ka nisur një program social, për fëmijët me Aftësi të Kufizuara në zonat më të thella të Librazhdit. Ky ekip […]

“Doja të shikoja detin…”

Një eksperiencë unike dhe e pakrahasueshme, mundësia për të bërë për herë të parë pushime, për të parë detin, për të qenë me miq të rinj dhe për të mësuar më shumë… Janë copëza kujtimesh të ndara nga fëmijët, të cilët kanë qenë pjesë e kampeve verore që organizohen nga Qeshori deri në fund të […]

“Tungjatjetja …Jetë”, tani edhe nga Eugent Bushpepa!

Genti ka pranuar, jo vetëm të jetë Ambasador i World Vision për programin social “Tungjatjeta. ..Jetë”, por të udhëtojë në ato zona ku “Tungjatjeta” ka marrë Jetë. Emanueli është një ndër fëmijët që sot po merr shërbime të specializuara nga ekipi i Tungjatjetës! Por kjo nuk mjafton! Në të gjithë vendin janë rreth 70 mijë […]

Forca e fëmijëve…

“Prindërit i kishte pa punë, ajo ishte më e madhja…Ishin dhe tre fëmijë të tjerë…Një ditë nuk e shohim mirë… Ishte e gërvishtur, e nxirë… E pamë vetëm, e afruam dhe e pyetëm se çfarë kishte… Filloi duke qarë dhe duke treguar… Babai më rreh, më gjuan kot… Fillon dhe rreh mamin… Psikologia na ndihmoi […]

“Të thyesh prangat e varësisë”

 “Nga një person i varur nga lojërat e fatit, kam ndryshuar. Jam bërë një njeri më i mirë për familjen”- kjo është historia e Xhelalit, që jeton në Kënetë të Durrësit dhe që ka provuar në kurriz një problematikë nga më të forta sociale në Shqipëri, atë të varësisë ndaj bixhozit. Me këmbëngulje e fëmijëve […]

Vajzat

Ende sot në disa të vendit gruaja vendoset në disa pozita të vështira dhe përpara disa zgjedhjeve jo normale… Të zgjedh për jetën e krijesës që po rritet brenda saj vetëm nisur nga gjinia… Dashuria për fëmijët është e njëjtë, qoftë djalë apo vajzë…

“Një jetë” me World Vision, historia e Alketës

Alketa ishte vetëm 12-vjeç kur humbi të atin… Në atë kohë ishte një vajzë e ndrojtur, që e kishte të vështirë të shprehej. Në klasë të 6-të, u bë pjesë e grupeve të Impact të World Vision, nisi të angazhohej, të pikturonte, të merrte informacion për të drejtat e fëmijëve dhe të jepte kontributin e […]