A2 News – Të rinjtë denoncojnë bulizmin

Të ftuara në emisionin e mëngjesit “Dita jonë” kanë qenë dy nxënëset Debora Hasanaj dhe Xhesika Pasha, që shkruajnë në blogun “Reporteri” si dhe Diana Kanaj drejtuese e skuadres së Tiranës në World Vision. Vajzat kanë folur për problematikat që të rinjtë hasin në shkolla. Ato kanë komentuar gjithashtu edhe ngjarjet e fundit të ndodhura […]

Top Channel – Basha: Vendosëm unanimisht djegien e mandateve

Basha-10

Deputetët e Partisë Demokratike, pavarësisht diskutimeve në parim, kanë rënë dakord unanimisht që të vijojnë me djegien e mandateve. Në përfundim të mbledhjes së grupit parlamentar ata kanë mandatuar kryetarin Lulzim Basha të mbledhë Këshillin Kombëtar për marrjen e vendimit përfundimtar. http://top-channel.tv/2019/02/18/pd-deputetet-votojne-unanimisht-pro-djegies-se-mandateve/

Monitor – Indeksi, Shqipëria diskriminon gratë për trashëgiminë, e lartë dhe dhuna në familje

indeksi-768x364

Sipas një studimi të fundit, mbi pabarazinë gjinore, diskriminimin dhe institucionet sociale, Shqipëria ka hendek të ulët sipas gjetjeve. Sipas specifikimeve për Shqipërinë vlerësohen ligjet që u japin mundësi të barabartë burrave dhe grave, por vihet re se ka diskriminim në trashëgimi, sidomos në zonat rurale. Martesat patriarkale, të cilat mbizotërojnë në zonat rurale dhe […]

“Drejt idesë sime të biznesit”

Skype_Picture_2019_02_15T14_19_06_095Z

8 muaj më parë, 18-vjeçari Flamur Fazliu nga komuna Ferizaj në Kosovë, ishte një i ri pa njohuri për tregun e punës dhe pa një ide të qartë për ardhmen e tij. Sot, ai jo vetëm që është mëse i qartë për të ardhmen e tij, por është dhe i motivuar që idetë e tij, […]