Scan Tv – Emigracioni “gërryen” Shqipërinë. Popullsia u pakësua edhe në vitin 2018 me 0.3%

emigrantet

Popullsia e Shqipërisë u pakësua edhe gjatë vitit të kaluar. Të dhënat e Instat treguan se popullsia ra me 0.3% dhe në 1 janar të këtij viti Shqipëria kishte 2.86 milionë banorë. Rënia e numrit popullsisë me rreth 8 mijë banorë është produkt i vazhdimit të emigracionit, të kombinuar me pakësimin e shtesës natyrore të popullsisë.

http://www.scan-tv.com/emigracioni-gerryen-shqiperine-popullsia-u-pakesua-edhe-ne-vitin-2018-me-0-3/