RTSH – Çelen hapësirat e para zhvillimore në Korçë

Në ditën ndërkombëtare të personave me aftësi të kufizuara, World Vision në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit Sportit dhe Rinisë çelën hapësirat e para zhvillimore në Korçë në shkollën e Pojanit. Drejtoresha e WV Eljona Boçe Elmazi ka firmosur me krerët e institucioneve vendore në Korçë marrëveshjet e mirëkuptimit, që i hapin rrugë funksionimit të […]

Klan Tv – Shifra alarmante të trafikimit të fëmijëve

Fëmijët shqiptarë, kryesisht ata të moshës 12-15 vjeç, janë ndër grupet kryesore të viktimave të trafikimit të fëmijëve në Europë. Vetëm Britania raporton për 900 fëmijë shqiptarë në vit që trafikohen ose kontrabandohen. Raporti i Europolit është shqetësues pasi për herë të parë flet për krimin shqipfolës që lidhet me trafikimin dhe shfrytëzimin e fëmijëve, […]

Top Channel – Vajzat nuk shkojnë në gjimnaz; 3 mijë të mitura ndërpresim studimet çdo vit

Përqendrimi i shkollave të mesme në zona urbane ose që një shkollë mbulon disa fshatra ka bërë që shpesh të rinjtë të braktisin arsimin e mesëm dhe të mjaftohen me vetëm 9 klasë në këto zona. Më të diskriminuara në këtë pikë duket se janë vajzat pasi çdo vit 3000 braktisin arsimin e mesëm. http://top-channel.tv/2018/12/04/vajzat-nuk-shkojne-ne-gjimnaz-3-mije-te-mitura-nderpresim-studimet-cdo-vit/

Balkanweb – “Më ktheni mamin”, përlot lutja e vajzës me prindërit në burg

Prindërit e tyre prej 9 muajsh janë arrestuar në kuadër të një megaoperacioni që goditi shtatë grupe kriminale, që dyshohet se kontrabanduan dhjetëra qytetarë drejt Amerikës, Kanadasë, dhe Britanisë së Madhe. Për sa kohë prindërit e tyre mbahen në paraburgim, vajza 10-vjeçare dhe vëllai i saj 5 vjeç jetojnë me gjyshen invalide, e cila është […]