Ora News – Sport dhe turizëm, zhvillohet në Voskopojë maratona e parë në mal

Garuesit e vrapimit malor në Voskopojë i janë bashkuar “Tungjatjeta Jetë”. Oltjon Drabo i World Vision shprehet se garuesit janë duke kontribuar me kuotën e tyre të pjesëmarrjes në garë, e cila do të shkojë në mbështetje të fëmijëve të programit. http://www.oranews.tv/article/sport-dhe-turizem-zhvillohet-ne-voskopoje-maratona-e-pare-ne-mal

Top Channel – Vrap në shtegun e ujkut

Tungjatjeta nga Voskopoja! Ditën e djeshme është organizuar edicioni i parë i vrapimit në malet e Voskopjës. Team leader-i World Vision për Korçën, Oltjon Drabo ka treguar se përveç aspektit të garës, ky aktivitet ka të veçantën e vet që në zemër ka fëmijët e tunjgjatjetës. Të ardhurat e grumbulluara nga aktiviteti do të shkojnë […]

RTK – Haziri: Të rinjtë gjilanas kultivojnë dialogun ndëretnik

gjilan

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, në përmbyllje të “Kampit rinor për promovimin e diversitetit ndërfetar dhe ndërertnik”, të organizuar nga OSBE në bashkëpunim me Bashkësinë Islame, Kishën Katolike e Kishën Ortodokse, tha se gjeneratat e reja po e kultivojnë dialogun ndërfetar dhe ndëretnik. Të rinjtë e të gjitha kanë paraqitur para të pranishmëve […]

RTSH – Celularët në shkolla: Nxënësit synojnë thyerjen e rregullores

cel

Nxënësit dhe mësuesit e shkollave 9 vjeçare dhe të mesme u është ndaluar këtë vit të ri shkollor përdorimi i celularit gjatë orëve të mësimit. Udhëzimi i ri i ministres së arsimit ka detyruar nxënësit që para nisjes të proçesit mësimor t’i dorëzojnë të gjithë telefonat në dollapin e klasës për t’i marrë më pas […]

Top Channel – Rruga e rrezikshme për në shkollë

60 nxënës të shkollës së ciklit të ulët në Fushë-Bulqizë përballen çdo ditë me rrezikun e aksidenteve, duke kaluar rrugën për të shkuar në shkollë. Shpesh, prindërit janë të detyruar t’i sjellin vetë fëmijët në shkollë. Në mungesë të prindërve, janë të detyruar vetë mësuesit e kësaj shkolle për t’i kaluar nxënësit nga njëra anë […]