Top Channel – Ushqime të skaduara në treg. Shiten hapur në qytetet e varfëra

Çdo ditë në Shqipëri skadojnë me qindra ton ushqime. Ligji i detyron bizneset që ushqimet e skaduara t’i depozitojnë pranë Autoritetit Kombëtar të Ushqimit (AKU), i cili duhet t’i asgjesojë ato. Ushqimet e skaduara hiqen nga raftet e supermarketeve të mëdha dhe shiten më një çmim më të lirë në dyqanet e qyteteve dhe fshatrave, […]

RTK – 52 organizata kërkojnë që të mos rrënohet shkolla e të verbërve në Pejë

aftesi

Një grup prej 52 organizatash në Kosovë i janë drejtuar me një kërkesë ministrive të: Administratës publike, Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies, asaj të Drejtësisë si dhe kryetarit të Komunës së Pejës lidhur me rrënimin e paralajmëruar të objektit të QBMK Xheladin Deda ose sic njihet ndryshe shkolla e të verbërve në Pejë. Ata kërkojnë […]

VOA – Tiranë: Studim i ri për emigracionin

voa

Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombëtare dhe Agjencia Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar publikuan sot një studim mbi lëvizjet migratore të shqiptarëve, nga doli se afro 40% e popullsisë së Shqipërisë jetojnë jashtë vendit. Kështu, Shqipëria renditet midis vendeve europiane e botërore me emigrimin më të lartë për frymë të popullsisë. https://www.zeriamerikes.com/a/4497670.html

Opinion.al – DASH përjashton Shqipërinë nga vendet mikëpritëse për bizneset Amerikane. Mungesa e Gjykatave zbeh besimin e të huajve

dash-2

Raporti i Departametntit Amerikan të Shtetit lidhur me klimën e biznesit për vitin 2018 (“Investment Climate Statements for 2018”) nuk e ka përfshirë fare Shqipërinë, ndryshe nga një vit më parë, pra 2017, ku ishim pjesë e listës së vendeve që SHBA i sugjeron investitorve amerikanë për të bërë biznes. Mungesa e Gjykatave në vend, […]