Opinion.al – DASH përjashton Shqipërinë nga vendet mikëpritëse për bizneset Amerikane. Mungesa e Gjykatave zbeh besimin e të huajve

dash-2

Raporti i Departametntit Amerikan të Shtetit lidhur me klimën e biznesit për vitin 2018 (“Investment Climate Statements for 2018”) nuk e ka përfshirë fare Shqipërinë, ndryshe nga një vit më parë, pra 2017, ku ishim pjesë e listës së vendeve që SHBA i sugjeron investitorve amerikanë për të bërë biznes. Mungesa e Gjykatave në vend, të cilat janë të paralizuar si pasojë e Vettingut, kryesisht ajo Kushtetuese dhe ajo e Lartë ndikon më shumë se negativisht në besimin tek sipërmarrjet e huaja.

http://opinion.al/dash-perjashton-shqiperine-nga-vendet-mikepritese-per-bizneset-amerikane-mungesa-e-gjykatave-zbeh-besimin-e-te-huajve/