Top Channel – Me libër në dorë për pushime? Sociologët: Fëmijët kanë nevojë të argëtohen në verë

sociologu

Si duhet të veprojmë me fëmijët gjatë pushimeve verore, ti nxitim të lexojnë libra jashtëshkollorë dhe shkollorë, apo të luajnë gjithë ditën, duke qenë të vetëdijshëm që një pjesë të madhe të kohës e kalojnë me lojëra elektronike dhe celularë? Sociologu këshillon se kurrikula shkollore nuk duhet zëvendësuar me kurrikul prindërore. Prindërit u kërkojnë fëmijëve […]

VOA – UNESCO nxit të rinjtë për mbrojtjen e monumenteve

unesco

Qendra e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s po mbështet të rinj nga Europa Juglindore që të rrisin angazhimin për mbrojtjen e Monumenteve Kulturore të rrezikuara. Në Gjirokastër, të rinjtë po nxisin diskutime bazuar në skenarë të ndryshëm rreziku për monumentet, siç janë zjarret, apo tërmetet. https://www.zeriamerikes.com/a/unsco-te-rinjte-mbrojtja-e-monumenteve-kulturore/4483651.html

RTSH – BERZH program investimi për zhvillimin e turizmit

Bashkimi Evropian dhe Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) po përgatisin një program investimi për zhvillimin e turizmit. Janë rreth 100 milion euro të planifikuara për ndërtimin e rrugëve lokale dhe ujësjellësve në zonat turistike. Programi gjithashtu siguron dhënien e kredive të subvencionuara për bizneset e vogla në sektor dhe financimin për mbrojtjen dhe […]

RTK – Këtë javë pritet të publikohet rekomandimi për liberalizimin e vizave

ks

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj pas mbledhjes së fundit të Qeverisë bëri të ditur se rekomandimi i Komisionit Evropian do të publikohet gjatë kësaj jave e i cili sipas Haradinajt do të jetë pozitiv për Kosovën. “Më 17 ose më 18 pritet të kemi vlerësimin e Komisionit, i cili besoj që do të jetë pozitiv […]

Monitor – Me sytë tek ekonomia lokale

Institucione-financime-838

Qeveria është angazhuar këto kohë me projekte autostradash, aeroportesh e portesh, por institucionet ndërkombëtare financiare po orientojnë gjithmonë e më shumë financimet e tyre për ekonomitë lokale. BERZH është e fundit që deklaroi se, bashkë me BE-në, po hartojnë një projekt me vlerë 100 milionë euro për rritjen e konkurrueshmërisë së sektorit të turizmit në […]

Nga Brajan Dukaj, Laç/ “Armëmbajtja në shtëpinë kurbinase”

kurbin shtepia

Mendoni çfarë emocionesh përjeton secili prej nesh gjatë përiudhës së ndërrimit viteve. Përtej asaj atmosfere festive, në Shqipërinë tonë të dashur ka edhe më ndryshe, veçanërisht në Kurbin. Një traditë prehistorike akoma vazhdon të veprojë në heshtje. Armët buçasin, por çfarë lënë ato pas? Pa vendosur në peshore kundërshtinë me ligjin dhe mentalitetin e prapambetur, […]