Monitor – Me sytë tek ekonomia lokale

Institucione-financime-838

Qeveria është angazhuar këto kohë me projekte autostradash, aeroportesh e portesh, por institucionet ndërkombëtare financiare po orientojnë gjithmonë e më shumë financimet e tyre për ekonomitë lokale. BERZH është e fundit që deklaroi se, bashkë me BE-në, po hartojnë një projekt me vlerë 100 milionë euro për rritjen e konkurrueshmërisë së sektorit të turizmit në Shqipëri. Drejtori i BERZH nënvizon mes të tjerash se agroturizmi është një potencial real i Shqipërisë ku do të angazhohen fonde dhe se vendi ynë duhet t’i rezistojë tundimit të mbindërtimit në zonat turistike, duke ruajtur autenticitetin

http://www.monitor.al/syte-tek-ekonomia-lokale-2/