Festivali i Rinisë 2023: Përgatitja e të rinjve për tregun e punës

Tiranë –  Adoleshentët dhe të rinjtë kanë nevojë të kenë aftësitë e duhura për t’u bërë pjesë e tregut të punës. Megjithatë, jo rrallëherë gjenden përballë sfidave, që kërkojnë t’i japin zgjidhje për të përmirësuar të ardhmen e tyre. Ata kanë propozime konkrete për zgjidhje dhe diskursi i tyre qëndron larg klisheve apo ankesave. Të […]

Festivali i Rinisë 2023: Një botë me mundësi për të rinjtë

Për të shtatin vit radhazi, organizata World Vision Albania në bashkëpunim me Zyrën Rajonale për Bashkëpunim Rinor – RYCO organizon Festivalin e Rinisë 2023. Eventi kombëtar me fokus të rinjtë do të bëjë bashkë në Tiranë rreth 100 të rinj nga 7 bashki të vendit. Me synimin për të sjellë një frymë inovative dhe duke […]

Korça ICT Academy, 100 të rinj gati për tregun e punës

100 të rinj nga e gjithë Shqipëria kanë ndjekur me sukses ICT Academy – Code for Albania, duke fituar aftësi dhe kompetenca që i bëjnë ata gati për tregun e punës. Akademia Verore e Teknologjisë dhe Inovacionit është mbajtur për të dytin vit radhazi në Korçë, ndërsa të pranishmit kanë ndjekur sesione mësimore në shkencat […]

RinCamp23, 100 të rinj informohen rreth mundësive për ndërlidhjen me tregun e punës

100 të rinj nga bashki të ndryshme të vendit, përfshirë edhe të rinj nga grupet IMPACT, janë bërë pjesë e RinCamp2023, organizuar nga Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët, Bora Muzhaqi, Agjencia Kombëtare e Rinisë, World Vision Albania dhe Unicef Albania. Gjatë kampit katërditor të rinjtë kanë fituar aftësi dhe kompetenca që i drejtojnë […]

Kamila, kampionia e të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve

Kamila nga Korça është një vajzë të cilës i pëlqen rregulli. Përpiqet që ditët e saj të jenë të organizuara dhe të frytshme, në mënyrë që çdo veprimi apo angazhimi t’i japë kuptim. Siç shprehet edhe vetë “nuk i pëlqen të bëjë asnjë hap të pamenduar”, në mënyrë që rruga e saj të jetë e […]

SAY IT DIGITAL në media

Në Top Channel , në emisionin 𝐅𝐭𝐞𝐬ë 𝐧ë 𝟓, disa nga të rinjtë e grupit 𝐒𝐚𝐲 𝐈𝐭 𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥 bashkëbiseduan me gazetaren dhe moderatoren Bieta Sulo për ekspozitën e konceptuar prej tyre ku trajtojnë një prej sfidave më të rëndësishme me të cilat përballen ata sot, 𝐩𝐮𝐧ë𝐬𝐢𝐦𝐢𝐧. Ndiqni emisionin e plotë për të mësuar më shumë […]

‘Thuaje’ – Një ekspozitë fotografike mbi sfidat e punësimit të të rinjve

Tiranë, 18 korrik 2023 –  Punësimi është një nga sfidat më të mëdha të të rinjve në ditët e sotme. Vetë ata e kanë identifikuar si një nga çështjet që kanë nevojë ta diskutojnë dhe t’i japin zgjidhje afatgjatë.  Për ta sjellë në vëmendje këtë tematikë, një grup të rinjsh nga qytete të ndryshme të […]

Të rinjtë e IMPACT, pjesë e vlerësimit të Strategjisë Kombëtare të Rinisë

Bashkëpunimi, koordinimi i ndërhyrjeve, si edhe vullneti e dëshira për të kontribuar mbeten shprehje e angazhimit që World Vision Albania ka marrë përkundrejt të rinjve dhe arritjes së mirëqenies së tyre. Për të siguruar garantimin e llogaridhënies së ndërsjelltë dhe mbajtjen e palëve përgjegjëse për zbatimin e vendimeve të dakordësuara më herët me të rinjtë, […]