Produktet më cilësore të Librazhdit, i gjeni në FoodHub

Gështenja e Gurakuqit Pyjet me gështenjë natyrale, mosha e të cilëve është rreth 500 vjeçare, historikisht janë trajtuar dhe mirëmbajtur nga banorët e fshatrave, Rinas, Gurakuq e Ballgjin të krahinës së Çermenikës në Librazhd. Vendi ynë ka kushte shumë të mira klimatike dhe tokësore për rritjen dhe prodhimin e gështenjës.Fillimisht gështenjat janë përdorur për plotësimin […]

HISTORI SUKSESI – PROJEKTI RE-IN-VEST

Postuar: 4/04/2023 Që nga marsi i vitit 2019, World Vision Albania në bashkëpunim me Fondacionin “Fryma e Dashurisë” (FFD/DA) zbatojnë projektin RE-IN-VEST- Riintegrimi i të rikthyerve, investimi për ta në Shqiperi, në 10 bashki të vendit. Ky projekt mbështetet nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (Bundesministerium für ëirtschaftliche Zusammenarbeit und Entëicklung, BMZ) […]

Treg i sigurt për fermerët, nis ndërtimi i Pikës së Grumbullimit në Librazhd

DSC_8162

English below   Prej disa ditësh ka nisur puna për ndërtimin e një Pikë Grumbullimi që do t’iu vijë në ndihmë fermerëve për të garantuar treg të sigurt për produktet e tyre bujqësore.    Investimi po realizohet në kuadër të projektit “Jo drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternative e qëndrueshme zhvillimi për të rinjtë dhe komunitetet […]

Treg i sigurt për mjaltin e Dilaverit nga Librazhdi, prodhime cilësore për qytetarët

DSC_8162

Natyra e bukur, ajri i pastër dhe shumëllojshmëria e luleve, janë faktorët kryesorë që e bëjnë mjaltin e Librazhdit një prej më të kërkuarve në Shqipëri. Gështenja, shumë e preferuar nga bletët, është një produkt që kultivohet dhe prodhohet masivisht, kryesisht në zonën e Gurakuqit në Librazhd. Sipas të dhënave nga autoritetet vendore, fermerët e […]

Të rinjtë dhe projekti “Jo Drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternativë e qëndrueshme zhvillimi për të rinjtë dhe komunitetet në Librazhd”

Postuar: 30/08/2022 Të rinjtë në zonën e Librazhdit do të zënë një vend të veçantë në projektin “Jo drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternativë e qëndrueshme zhvillimi për të rinjtë dhe komunitetet në Librazhd”. Rreth 1500 të rinj të moshave 12-18 vjeç janë bërë pjesë e trajnimeve ndërgjegjësuese për krijimin e ideve për alternativa zhvillimi në […]

FoodHub në Librazhd/ Trajnime për 1500 të rinj në 7 shkolla

trajnime

English below – 1500 të rinj të moshave 12-18 vjeç nga 7 shkolla të Librazhdit janë bërë pjesë e takimeve ndërgjegjësuese për krijimin e ideve për alternativa zhvillimi në zonë dhe parandalimin e kultivimit të drogave të paligjshme. Trajnimet janë zhvilluar në kuadër të projektit: “Jo drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternativë e qëndrueshme zhvillimi për […]

Studimi – “Gra të fuqizuara, fëmijë të fuqizuar”

ok

Vetëm 1% e grave shqiptare të anketuara janë të fuqizuara[1], ndërkohë që 6% e fëmijëve të anketuar kanë arritur mirëqenien në të gjitha dimensionet[2] e vlerësuar. 18 Maj 2022 –Sot, World Vision Albania lançoi për herë të parë në Shqipëri studimin [3] “Gra të fuqizuara, fëmijë të fuqizuar” i cili analizon marrëdhënien që ekziston mes fuqizimit [4] të […]