RE-IN-VEST – “Riintegrimi i të kthyerve nga emigracioni dhe investimi për ta në Shqipëri”.

Postuar: 17/03/2022 Kthimi i emigrantëve në vendin e origjinës shoqërohet shpesh me shumë sfida që mund të pengojnë riintegrimin socio-ekonomik. Për të lehtësuar riintegrimin e të kthyerve në Shqipëri, World Vision Albania dhe Fondacioni Fryma e Dashurisë – Diakonia Agapes, janë duke zbatuar projektin: “Riintegrimi i të kthyerve nga emigracioni dhe investimi për ta në Shqipëri”. […]

Foto-broshurë “Ndërtimi i reziliencës dhe aftësive për Reduktimin e Riskut ndaj Fatkeqësive (RRF) nëpërmjet angazhimit të shkollës dhe komunitetit”.

Postuar: 11/01/2022 Plani i Emergjencave; Mënyrat e evakuimit të sigurtë; Numrat e kontaktit në raste emergjence; të gjitha këto informacione dhe të tjera janë të përmbledhura në këndet e informacionit në 23 shkolla të vendit për t’ju ardhur në ndihmë komunitetit në shkollë për të rritur njohuritë për të përballuar situatat emergjente. Përmes kësaj foto-galerie […]

Tungjatjeta jetë

Postuar: 10/12/2020 28 foto, që flasin për 12 jetë. Të gjitha bardhë e zi, sepse është një udhëtim drejt dhembjes. Ata janë dëshmitarë të përballjes së indiferencës me solidaritetin, të dashurisë me dhembjen, të luftës mes të mundurës dhe të pamundurës. Secili prej këtyre fëmijëve, që jeton në zona të thella të Librazhdit, aty ku […]

Ekspozita “Një rrugëtim shprese dhe transformimi”

Postuar: 14/09/2019 Në 20 vjetorin e World Vision (WV),  Zyra e Shqipërisë dhe Kosovës,  ekspozita “Një Rrugëtim Shprese dhe Transformimi” sjell disa nga imazhet  më të fuqishme nga larmishmëria e  arkivit të organizatës. Ekspozita  pasqyron momentet më të  rëndësishme përgjatë dy dekadave, si  dhe nevojat e komuniteteve ku ka  shërbyer dhe vazhdon të shërbejë në […]

Unë jam këtu…

Postuar: 25/09/2018 “Nuk dua të martohem…!” Për Lean martesa është dhunë, skllavëri, burgosje. Kjo është çfarë ka përjetuar nga babai i saj, ajo dhe e ëma. Frikë, dhunë, kërcënim derisa një ditë vendosën t’i japin fund, duke e denocuar në polici. Por Lea nuk është e vetme. Në të gjithë vendin, rezulton se 70 % […]