Fuqizimi i fermerëve, të rinjve dhe komuniteteve në Librazhd/ Rezultatet e projektit “Jo drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternativë e qendrueshme zhvillimi për të rinjtë dhe komunitetet në Librazhd”

Fermerët, të rinjtë dhe komunitetet në Librazhd kanë hedhur hapa të qendrueshëm në rritjen e prodhimit dhe cilësisë së produkteve lokale, si dhe kanë rritur kapacitetet për të filluar aktivitete ekonomike që gjenerojnë të ardhura për familjet e tyre. Gjatë 28 muajve të fundit, në kuadër të projektit “Jo drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternativë e qendrueshme […]

Festivali i Rinisë 2023: Një botë me mundësi për të rinjtë

Për të shtatin vit radhazi, organizata World Vision Albania në bashkëpunim me Zyrën Rajonale për Bashkëpunim Rinor – RYCO organizon Festivalin e Rinisë 2023. Eventi kombëtar me fokus të rinjtë do të bëjë bashkë në Tiranë rreth 100 të rinj nga 7 bashki të vendit. Me synimin për të sjellë një frymë inovative dhe duke […]

Duke mbrojtur natyrën, garantojmë një të ardhme më të mirë për fëmijët

Promovimi, mbrojtja dhe ruajtja e biodiversitetit në parkun natyror Korab-Koritnik, ndikon drejtpërdrejt në përmirësimin e jetesës së banorëve, pasi parku ka vlera të veçanta natyrore dhe turistike, me potencial të madh për ekonominë lokale. Gjatë qershor 2022 – qershor 2023, me mbështetjen e donatorit Prespa Ohrid Nature Trust -PONT, World Vision Albania dhe Agritra Vizion […]

Kamila, kampionia e të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve

Kamila nga Korça është një vajzë të cilës i pëlqen rregulli. Përpiqet që ditët e saj të jenë të organizuara dhe të frytshme, në mënyrë që çdo veprimi apo angazhimi t’i japë kuptim. Siç shprehet edhe vetë “nuk i pëlqen të bëjë asnjë hap të pamenduar”, në mënyrë që rruga e saj të jetë e […]

Krijohet qendra e parë multifunksionale në Librazhd 

19 Korrik 2023 – Banorët e Librazhdit do të kenë për herë të parë një qendër multifunksionale në qytetin e tyre.   Aktualisht, jemi ne pragun e punimeve për rikonstruktimin e ndërtesës së vjetër e cila së shpejti do të kthehet në një qendër bashkëkohore, ku do të ofrohen shërbime për fëmijët dhe të rinjtë me […]

‘Thuaje’ – Një ekspozitë fotografike mbi sfidat e punësimit të të rinjve

Tiranë, 18 korrik 2023 –  Punësimi është një nga sfidat më të mëdha të të rinjve në ditët e sotme. Vetë ata e kanë identifikuar si një nga çështjet që kanë nevojë ta diskutojnë dhe t’i japin zgjidhje afatgjatë.  Për ta sjellë në vëmendje këtë tematikë, një grup të rinjsh nga qytete të ndryshme të […]

‘KIA Green Light Project’ vjen në Shqipëri, mbështetje fëmijëve dhe të rinjve

Projekti ‘KIA Green Light Project’ vjen në Shqipëri. Organizata World Vision Albania me mbështetjen e KIA-s, ka në fokus ngritjen e një Qendre Komunitare Multifunksionale në bashkinë Librazhd. Në këtë qendër, fëmijët dhe të rinjtë do të marrin shërbime shëndetësore dhe psikosociale, ndërkohë prindërit e fëmijëve me aftësi të kufizuara do të mbështeten me aktivitete […]

“Përmirësimi i jetesës përmes ruajtjes së biodiversitetit të parkut natyror Korab-Koritnik”, mbështetje fermerëve në Dibër

Komunitetet lokale në Dibër po trajnohen për ruajtjen e vlerave, ekosistemeve dhe burimeve natyrore të zonës, por edhe po mbështeten të përmirësojnë ekonominë familjare përmes kultivimit të bimëve mjekësore aromatike. Ndërhyrjet po realizohen në kuadër të projektit “Përmirësimi i jetesës përmes ruajtjes së biodiversitetit të parkut natyror Korab-Koritnik”, që financohet nga Prespa Ohrid Nature Trust […]

Të rinjtë e IMPACT, pjesë e vlerësimit të Strategjisë Kombëtare të Rinisë

Bashkëpunimi, koordinimi i ndërhyrjeve, si edhe vullneti e dëshira për të kontribuar mbeten shprehje e angazhimit që World Vision Albania ka marrë përkundrejt të rinjve dhe arritjes së mirëqenies së tyre. Për të siguruar garantimin e llogaridhënies së ndërsjelltë dhe mbajtjen e palëve përgjegjëse për zbatimin e vendimeve të dakordësuara më herët me të rinjtë, […]