Igli, kampioni i nismave rinore për eliminimin e dhunës ndaj fëmijëve

Igli nga Tirana, kampioni i nismave rinore për eliminimin e dhunës ndaj fëmijëve, ishte zëri përfaqësues i miliona fëmijëve dhe të rinjve në Asamblenë e 76-të të OBSH-së. Gjatë vizitës në Gjenevë, i riu nga grupet e të rinjve IMPACT të World Vision Albania, u bë pjesë aktive e diskutimeve me përfaqësues të OBSH-së dhe […]

Dua të flas për Durimin dhe Dritën

Fotot_Drita-dhe-Durimi-_4_

‘’Dua të flas për Durimin dhe Dritën. Ata janë për ne dhe gjithë shkollën, burim frymëzimi’’. – shprehet Arjana, mësuesja ndihmëse e shkollës “…

Historia e një të reje vullnetare

Marjena Sallaku

Emrin ma kanë vënë Marjena. Në ditë ndërkombëtare humanitare dua t’ju njoh pak me angazhimin tim si vullnetare në një organizatë ndërkombëtare humanitare si World Vision. Isha një 18-vjeçare e sapo shpërngulur në Tiranë prej studimeve, e panjohur me qytetin, me kulturën dhe me gjithë ritmin kaotik të këtij metropoli. World Vision Albania e pashë […]

A mund të zgjidhen çështjet e fëmijëve pa pjesëmarrjen e tyre?

Dea Methasani

Monitorimi i Axhendës Kombëtare të të Drejtave të fëmijëve ka qenë një ndër eksperiencat e mia më të bukura. Rrugëtimi i këtij procesi nisi disa kohë më parë, ku fëmijët nga disa qytete të Shqipërisë u mblodhën bashkë në Durrës në një organizimin të World Vision. Në këtë takim, fëmijët e përkthyen axhendën në një […]

“Kushtetuta” e të rinjve

22090193_10155181545836936_9163938260628376665_n

Unë quhem Erti. Jetoj në Tiranë, në zonën e Bregut të Lumit. U bëra pjesë e grupit të të rinjve të World Vison sepse në fillim mendova se të paktën do kaloja një kohë të bukur me miqtë e mi. Kur u futa në dhomë, ku po bëhej takimi, pashë një numër të konsiderueshëm të […]

Të jetosh pa identitet…

hankYou!

E. ka lindur dhe është rritur në një familje shumë të varfër. Ndonëse prindërit janë munduar gjithmonë të punojnë për të siguruar të ardhura për familjen, për shkak të aftësive të kufizuara fizike nuk kanë mundur. E ëma ka qenë gjithmonë shtëpiake, ndërsa i ati, kujdeset për bagëtinë e bashkëfshatrëve si dhe 4 dhitë e […]

Besa besë, fëmijën nuk do e le pa shkollë!

DSC_0518_0

Manjola nuk ka pasur mundësi ta dërgojë rregullisht djalin në shkollë. Herë herë është kushtëzuar nga pamundësia për ta veshur siç duhet, për t’i dhënë diçka me vete për ta ngrënë në shkollë e për t’i blerë mjetet e nevojshme shkollore. Prej pak kohësh ka humbur bashkëshortin e tani jeton në shtëpinë e prindërve bashkë […]