Ora News – Studentët protestojnë para Kryeministrisë: Anuloje ligjin e arsimit të lartë!

Pas festave të fundvitit, studentët i janë rikthyer këtë të hënë protestave. Nga oborri para Kryeministrisë, studentët vijojnë ti bëjnë thirrje kryeministrit të amendojë ligjin e arsimit të lartë. Studentët mbeten të vendosur për bojkot 100% të auditoreve ditën e sotme. http://www.oranews.tv/article/studentet-i-rikthehen-protestave-para-kryeministrise-plotesimin-e-kerkesave

Vizion Plus – Protestë kundër serbëve në Gjakovë

Me pankartat “Gjakova nuk harron”, “S’ka qetësi pa drejtësi” dhe “Dëshmorët nuk negociohen”, qindra qytetarë të Gjakovës, kanë protestuar para kishës ortodokse serbe, duke kundërshtuar kështu vizitën e besimtarëve dhe pelegrinëve serbë në Gjakovë. Sipas qytetarëve të këtij qyteti, shumë serbë mes atyre qe zhvillojnë ritet fetare, kanë kryer krime lufte. Ata kanë paralajmëruar se […]

DW Shqip – Trafikimi me njerëz dhe shfrytëzimi seksual

trafikimi

Kombet e Bashkuara raportojnë për gjithnjë e më shumë raste të trafikimit me qenie njerëzore. Në raportin e Zyrës së OKB për Luftimin e Drogës dhe Krimeve në Vjenë (UNODC), thuhet se në vitin 2016 janë regjistruar 25.000 viktima të trafikimit, që është dukshëm më shumë se një vit më parë. Gati 60 % e […]