Scan Tv – Zero luftë ndaj kequshqyerjes. Raporti 2018, jo progres në objektivat globale dhe as plan masash nga qeveria

scan

Raporti Global i Ushqyerjes për vitin 2018 arrin në përfundimin se shqiptarët vuajnë nga tre forma kequshqyerje: mbipesha, anemia dhe ndalimi i rritjes.Por ajo që duket më shqetësuese është fakti se, vendi ynë nuk ka përmbushur asnjë nga 9 objektivat globale të ushqyerjes për vitin 2018. http://www.scan-tv.com/zero-lufte-ndaj-kequshqyerjes-raporti-2018-jo-progres-ne-objektivat-globale-dhe-as-plan-masash-nga-qeveria/

Balkanweb – Dita e 7-të, Studentët mblidhen para MAS: Bashkë jemi të pathyeshëm

Studentët kanë mbërritur tek Ministria e Arsimit, që do të jetë edhe stacioni i tyre i protestës masive që zhvillohet në të gjitha Universitetet e vendit. Protestës u janë bashkuar edhe gjimnazistët. Ora 16:00 e ditës së sotme është afati i fundit që studentët i kanë lënë qeverisë për të plotësuar 8 kërkesat e tyre. […]

Ora News – Studentët protestë edhe në rrethe, u bashkohen dhe gjimnazistë

Protesta e studentëve ka nisur dhe në rrethe. Në Durrës, Shkodër, Elbasan dhe Vlorë ata kanë dalë me pankarta në duar për të protestuar njësoj si në kryeqytet. Protestës së tyre u janë bashkuar edhe gjimnazistët. http://www.oranews.tv/article/studentet-proteste-ne-korce-e-elbasan-u-bashkohen-dhe-gjimnaziste

Living – Të mësuarit përmendësh ndalon zhvillimin e fëmijës/ procesi që fillon që në kopësht duhet të dalë menjëherë nga sistemi edukimit

femijet

Fëmija shikon dhe dëgjon të rriturin si e artikulon dhe kur e përdor një fjalë të caktuar dhe nëpërmjet mendimit, memories dhe kurajës së tij, ai ushtrohet çdo ditë, çdo orë, çdo minutë për të artikuluar me fjalë atë që ai vetë mendon. Të kënduarit e shoqëruar me lëvizjet trupore e ndihmon fëmijën të mësojë […]

ABC News – Bosnje Hercegovina kërkon përjashtimin e Kosovës nga CEFTA

abc

Bosnje e Hercegovina mund të kërkojë së shpejti përjashtimin e Kosovës nga CEFTA, për shkak të vendosjes së taksës prej100 për qind për produktet bpshnjake. Ministri boshnjak për Tregti të Jashtme Sharoviç tha se Prishtina ishte në dijeni që vendi i tij nuk e pranonte shtetësinë e Kosovës që para se të bëhej pjesë e […]