“Hapësira zhvillimore” në 15 shkolla

DSC_2161

“Hapësira zhvillimore” në 15 shkolla 9500 fëmijë përfitojnë nga ky model zhvillimi që nis për herë të parë në Shqipëri! 3 Dhjetor 2018: Në Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Personave me Aftësi të Kufizuara, World Vision në bashkëpunim me ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë çelin hapësirat e para zhvillimore në dy shkolla, të […]

DW Shqip – Luftërat, paragjykimet dhe toleranca e të rinjve në BP

balkan

Të rinjtë nga Ballkani Perëndimor po përpiqen të kuptojnë më mirë të kaluarën dhe të ndërtojnë një të ardhme më të mirë. Përvojat e njerëze në Mostar, Zrenjanin, Shkup dhe Banja Lukë janë mbledhur dhe shndërrur në një shfaqje për teatër, me titull – “Mendimet e heshtura”. Ndërlidhja e të rinjve, ndërtimi i mirëkuptimit, toleranca […]

BBC – Një kuti për çdo foshnje në Finlandë

finland baby

Që nga viti 1949, kutia e foshnjave u shpërndahej të gjithë prindërve të ardhshëm në Finlandë. Që atëherë është bërë një përvojë e përbashkët që lidh brezat dhe madje edhe një pjesë të identitetit kombëtar të Finlandës si një lloj simboli i finlandeze të barazisë shoqërore. Gjithkush merr një kuti, nëse jeni të pasur apo […]

Vizion Plus – Personat me aftësi të kufizuar, Meta: Garantoj mbështetje të plotë

meta

Presidenti Ilir Meta ka garantuar mbështetje për të gjithë personat me Aftësi të Kufizuar. Me rastin e Ditës Kombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuar, Meta i bëri apel të gjithë institucioneve që të angazhohen për integrimin e kësaj kategorie në shoqëri. Ai shprehet i kënaqur që tashmë në Presidencë ekziston një rampë për ta […]