ABC News – Manastirliu: Mbrojtje të menjëhershme për gratë e vajzat

Në kuadër të ditës ndërkombëtare kundër dhunës me bazë gjinore, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u ndriçua portokalli duke çelur fushatën e 16 ditëve të aktivizimit kundër kësaj dhune. Në fjalën e saj ministrja Manastirliu deklaroi se pasi gratë bëjnë denoncime për dhunë janë më të mbrojtura. Ajo premtoi se të gjitha gratë dhe […]

Shqiptarja.com – Sot në Pejë, mbledhja e përbashkët e qeverisë shqiptare dhe asaj të Kosovës, marrëveshjet që priten

mbledhjeeperbashketqeverie

Në Pejë do të zhvillohet mbledhja e pestë e përbashkët e Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë. Pas zotimit për unifikimin e doganave, Kosova dhe Shqipëria pritet të aprovojnë edhe kërkesën e kahershme të Bashkimit Evropian për heqjen e tarifës së shërbimit të roamingut, në kuadër të telekomunikimit […]

Balkanweb – Abuzimi i fëmijëve në internet, UNICEF nxjerr shifrat tronditëse

unicef

Gjatë samitit për abuzimin e fëmijëve në internet, Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët, UNICEF ka publikuar shifra dhe fakte tronditëse sa i përket fenomenit në fjalë. Sipas UNICEF, mosha mesatare kur fëmijët e anketuar në botë kanë aksesuar internetin për herë të parë është 9 vjeç. Mesatarisht, një fëmijë qëndron online 3 orë […]