Top Channel – Fiks Fare/ Fëmijët e Bulqizës, të dënuar pa fëmijëri

Emisioni Fiks Fare solli dje një reportazh nga qyteti i Bulqizës, ku fëmijët 8 -10 vjeç punojnë në rrënojat e pirgjeve të braktisura pranë galerive për të mbledhur krom. Varfëria e tejskajshme ka detyruar shumë fëmijë të këtij qyteti të mbledhin dhe shesin krom. Filmimet e kryera nga gazetarët tregojnë gjendjen e mjeruar në të […]

Klan Tv – Subjekti i mbyllur furnizon çerdhet dhe kopshtet

Sipas inspektimeve, ka rezultuar se kompania ka shkelje të rënda të kushteve higjeno sanitare, ku mungojnë dyert, ndërsa brenda në magazinë ka prani të konsiderueshme myku dhe mjetet e punës janë të ndryshkura. Subjekti po ashtu nuk ka certifikatën e gjurmueshmërisë së sigurisë ushqimore dhe nuk ka sistem vetëkontrolli, ndërsa AKU ka gjobitur dhe mbyllur […]

Klan Tv – Dron për transportin e gjakut

dron-933x445

Për të parën herë në botë në Itali eksperimentohet një metodë e re për transportin e gjakut dhe organeve në raste urgjente. Mjeti është një dron i posaçëm, në brendësi të të cilit ndodhet një kapsulë inteligjente që nëpërmjet robotëve kontrollon temperaturën dhe nivelet e duhura të lagështirës. Falë aftësive të mjetit fluturues shkurtohet shumë […]

Scan Tv – Mbyllja e basteve, çfarë do të ndodhë me më shumë se 7 mijë persona që dalin pa punë? Ahmetaj: Programe që i bëjnë të punësueshëm

Ahmetaj-11-1

Mbyllja e basteve sportive dhe e lojërave të fatit që po diskutohet në Kuvend pritet të ketë si impakt mbetjen pa punë të rreth 7200-7400 personave. Shifra u bë publike nga vetë ministri I Financave gjatë diskutimit të nismës në Komisionin parlamentar të Ekonomisë. Ahmetaj tha se ata mund të bëhen pjesë e programeve të […]

ata.gov.al – Kosovë, nis fushata “Dhuna nuk arsyetohet”

dhuna ks

Gjatë hapjes së fushatës “Dhuna nuk arsyetohet”, Drejtori i përgjithshëm i Policisë së Kosovës siguroi se institucioni që drejton do të angazhohet që ta largojë dhunën nga shtëpitë e qytetarëve të Kosovës. Ai bëri thirrje që rastet të raportohen, në mënyrë që të ndihmohen organet e rendit që ta frenojnë dhunën në familje. http://ata.gov.al/2018/10/23/kosove-nis-fushata-dhuna-nuk-arsyetohet/