Top Channel – Analiza 30 mijë lekë; Prindërit e fëmijëve me sindromën Down tregojnë vështirësitë

Tetori është muaji i sensibilizimit për sindromën Down. Karotipi është një analizë që e kryejnë të lindurit me sindromën Down. Mbi bazë të saj individi përfiton pagesën e aftësisë së kufizuar. Por prej gati 7 vitesh kjo analizë gjenetike nuk kryhet në shtet, por tek privati dhe kushton duke nisur nga 300 mijë lekë të vjetra.

http://top-channel.tv/2018/10/22/analiza-30-mije-leke-prinderit-e-femijeve-me-sindromen-down-tregojne-veshtiresite/