Scan Tv – Mbyllja e basteve, çfarë do të ndodhë me më shumë se 7 mijë persona që dalin pa punë? Ahmetaj: Programe që i bëjnë të punësueshëm

Ahmetaj-11-1

Mbyllja e basteve sportive dhe e lojërave të fatit që po diskutohet në Kuvend pritet të ketë si impakt mbetjen pa punë të rreth 7200-7400 personave. Shifra u bë publike nga vetë ministri I Financave gjatë diskutimit të nismës në Komisionin parlamentar të Ekonomisë. Ahmetaj tha se ata mund të bëhen pjesë e programeve të qeverisë për punësimin. “Janë bërë trajnime profesionale e teknike për 10 mijë të papunë këtë vit. Vitin tjetër financojmë dyfishin, deri në 20 mijë”. Sipas tij ka shumë programe, qoftë punësimi apo sociale.

http://www.scan-tv.com/mbyllja-e-basteve-cfare-do-te-ndodhe-me-me-shume-se-7-mije-persona-qe-dalin-pa-pune-ahmetaj-programe-qe-i-bejne-te-punesueshem/