Vizion Plus – Ministria e Arsimit: Procesi mësimor nis më 17 shtator

ministria arsimit

Viti i ri shkollor në sistemin parauniversitar do të nisë më 17 shtator, pas tre muajsh pushime. Gjithashtu, Ministria e Arsimit ka nxjerrë edhe një tjetër udhëzim, sipas të cilit, nuk do të lejohet mbajtja dhe përdorimi i telefonave celularë gjatë orëve të mësimit. https://www.vizionplus.tv/ministria-e-arsimit-procesi-mesimor-nis-me-17-shtator/

Business Mag – Ferma që mund ta keni edhe në shtëpinë tuaj

hidrofarm-600x600

Së fundmi në Shqipëri po zhvillohet një lloj sistemi tjetër bujqësie që njihet si “hidroponia”. Një alternativë më ekologjike për të siguruar produkte ushqimore. “Hidrofarm” është e para fermë e tillë e hapur dhe gjendet në afërsi të autostradës Tiranë-Durrës. Sipas investitorit i gjithë investimi është bërë nga fondet e tij private dhe mbështetje nga […]

VOA – Thaçi: Jo ndarje të Kosovës por korrigjim të kufijve

thaci

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka thene se e kundërshton idenë për ndarjen e Kosovës përgjatë vijave etnike, por nga ana tjeter është i hapur për të diskutuar “korrigjimin” e kufijve gjatë bisedimeve të ndërmjetësuara nga Bashkimi Evropian për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. https://www.zeriamerikes.com/a/kosovo-thaci-borders/4509462.html

Monitor – Shqipëria, ndër 15 vendet me borxhin publik më të lartë në Europë, ia kalon edhe Gjermanisë, e para në rajon

eurostat_-grafiku

Me një borxh publik, që vlerësohet të ketë arritur në rreth 69% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) në tremujorin e parë të këtij viti, Shqipëria rezulton e 14-a në Europë për nga niveli më i lartë i tij, në 35 shtete. Ndërkohë ajo renditet e para në rajon me përqindjen borxhit publik. http://www.monitor.al/shqiperia-nder-15-vendet-borxhin-publik-te-larte-ne-europe-ia-kalon-edhe-gjermanise-e-para-ne-rajon/