Top Channel – Fëmijët azilantë, procedohen penalisht 11 prindër

Fenomeni i lënies së të miturve në vendet e Bashkimit Evropian tashmë po reflekohet edhe me statistika zyrtare në organet ligj-zbatuese shqiptare. Përveç forcimit të kontrolleve në pikat kufitare, këtë fakt e vërtetojnë edhe statistikat e Gjykatës së Tiranës, e cila tashmë ka në gjykim 11 çështje për braktisje të fëmijëve. Prindërit që janë kthyer […]

VOA – Tiranë: Trafikimi i njerëzve në Ditën Ndërkombëtare

D7A78BBF-59EB-4697-8F52-4103B4C3A8A6_cx41_cy0_cw57_w1023_r1_s

Linja e njohur për Këshillimin e Fëmijëve Alo 116 ka publikuar një raport, në Ditën Ndëkombëtare Kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore, sipas të cilit abuzimet dhe trafikimet e fëmijëve shqiptarë vazhdojnë në nivele shqetësuese. Fluksi i telefonatave denoncuese në këtë shërbim 24 orësh është ende shumë i lartë për dhunë ndaj fëmijëve, dhunë në familje, […]

VOA – DASH: Shqipëria, vend i vështirë për biznes, korrupsioni problem

dash

Raporti i DASH për klimën e investimeve 2018 thotë se investitorët e huaj përmendin korrupsionin, veçanërisht në gjyqësor, mungesën e transparencës në prokurimin publik dhe zbatimin e dobët të kontratave si probleme me të cilat vazhdon të përballet Shqipëria. Indeksi i Perceptimit të Korrupsionit i Transparency International për vitin 2017 e rendiste Shqipërinë në vendin […]