Më shumë mundësi

violll

Viola është 18 vjeç… Është nga Peshkopia dhe sapo ka mbaruar shkollën e mesme… Përpara saj tanimë janë sfidat që lidhen me zgjedhjen e një profesioni. Një profesioni, që do ta ndihmojë të zgjedhë rrugën e saj në jetë. Viola ka zgjedhur të ndjekë një degë të re, jo shumë të përhapur në Shqipëri,  Bioteknologji. […]

Zeri – “Rritet numri i të miturve që kryejnë vepra penale”

denimet

Vetëm në periudhën gjashtëmujore të këtij viti, në qendrat e riedukimit janë dërguar 51 të mitur, 48 prej tyre të paraburgosur, 2 me masë edukative dhe një i dënuar. Sociologët dhe mjekët psikiatrikë janë të shqetësuar për rritjen e numrit të të miturve ne Kosove të përfshirë në veprat penale. http://zeri.info/kronika/206393/rritet-numri-i-te-miturve-qe-kryejne-vepra-penale/http://zeri.info/kronika/206393/rritet-numri-i-te-miturve-qe-kryejne-vepra-penale/

World Economic Forum – Diversiteti kulturor mund të nxisë ekonomitë. Mësimet e nxjerra nga India dhe Azia Jugore

cultural

Cilat janë përfitimet e pluralizmit kulturor dhe fetar në botën e sotme? Si veprojnë Azia Jugore dhe në veçanti India? Nocionet e devotshmërisë dhe identitetit kulturor përdoren si burim zhvillimi. Besimi dhe identiteti tregtohen ose përdoren për të shitur shërbime dhe mallra të tjera. https://www.weforum.org/agenda/2018/07/cultural-diversity-drive-economies-india-asia

Klan Kosova – Trump emëron Philip Kosnett si ambasador në Kosovë

filip

Gjatë karrierës së tij në Shërbimin e Jashtëm, ai ka punuar në tetë misione të Shteteve të Bashkuara në Evropë, Azi dhe Lindjen e Mesme si dhe në pozita të larta drejtuese në Departamentin e Shtetit. Diplomati amerikan është emëruar në këtë post nga kreu i shtetit amerikan, por i nevojitet miratimi nga Senati. Pjesa […]

Scan Tv – 50 milion dollarë për rrugët në fshatra, përfitime për 80 mijë banorë! Në Kuvend, huaja e Bankës Ndërkombëtare për Rindërtim e Zhvillim

rruge-rurale-dytesore-min-765x383

Kuvendi ka planifikuar të votojë në seancën plenare të 23 korrikut projektligjin që ratifikon marrëveshjen e huasë me Bankën Ndërkombëtare për Rindërtim e Zhvillim për 50 milion dollarë që do të përdoren për rehabilitimin e rrugëve që lidhin fshatrat e zonat rurale me qendrat agrobujqësore dhe të turizmit. http://www.scan-tv.com/50-milion-dollare-per-rruget-ne-fshatra-perfitime-per-80-mije-banore-ne-kuvend-huaja-e-bankes-nderkombetare-per-rindertim-e-zhvillim/

Nga Armando, Dibër/ “Një jetë normale për Luisin”

Luis

Kur vjen në jetë një fëmijë, në mesin tonë shtohet një ëngjëll, lind një buzëqeshje… Është një gëzim i madh për familjen dhe mbi të gjithë për nënën e tij. Vitet kalojne dhe fëmija rritet, por ai ka vështirësi dhe nuk flet mirë si të gjithë bashkëmoshataret e tij. Ai mundohet të vrapojë pas shokëve të […]