Raport Vjetor 2016 & 2017

This report is developed based on a collaborative process, bringing together evidence of World Vision’s contribution to impact in the technical sectors, part of the national strategy along with transformational development, disaster management and advocacy. The report also highlights promising practices, and innovation from the above-mentioned areas, including a special focus on the most vulnerable […]

DW Shqip – Shqipëria dhe Maqedonia fillojnë bisedimet në fund të 2019

flamuri

Bashkimi Evropian kanë rënë në parim dakord për fillimin e bisedimeve me Shqipërinë dhe Maqedoninë. Por vendet duhet të tregojnë se po bëjnë përparime në reforma, para se bisedimet e para të fillojnë në fund të vitit tjetër. E paqartë mbeti fakti, se sa e lidhur është drita jeshile e vendeve të BE-së me pranimin […]

Klan TV – Rrjetet sociale dëmtojnë trurin

rrjetet-sociale-802x445

Rrjete sociale janë një mënyrë e shpejtë komunikimi. Por është edhe e dëmshme. Kjo për shkak të intensitetit të madh të marrjes dhe përpunimit të mesazheve në një kohë të shkurtër nga truri. Sipas Lamberto Maffei, një prej ekspertëve më të mirë në Neuroshkencë, rrjetet sociale janë si një protezë për trurin dhe zhdukin pothuajse […]

Top Channel – Fshati pa rrugë!

Banorët e fshatit Mustafe në qarkun e Dibrës duan rrugë të shtruar. Ata tregojne rrugen e rrezikshme që duhet të përshkojnë për të dalë dhe hyrë në fshatin e tyre. Në raste urgjence të sëmurët e fshatit Mustafë e kanë të vështirë të mbërrijnë në spital. Banorët thonë se kanë trokitur në shumë dyer, por […]

Gazeta Sjhqiptare – Sot vendoset fati i hapjes së negociatave për Shqipërinë, Hahn: BE t’i japë sinjal pozitiv!

keshilli_i_evropes-770x433

Shqipëria sot do të mësojë fatin e negociatave për anëtarësimin në Bashkimin Europian. Ndërkohë komisioneri për Fqinjësi dhe Negociata të Zgjerimit, Johannes Hahn, i ka bërë thirrje bllokut që të nisë negociatat e anëtarësimit me Maqedoninë dhe Shqipërinë, duke theksuar rëndësinë e dhënies së një “sinjali pozitiv” për gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor. http://www.gsh.al/2018/06/26/sot-vendoset-fati-hapjes-se-negociatave-per-shqiperine-hahn-ti-jape-sinjal-pozitiv/