DW Shqip – Shqipëria dhe Maqedonia fillojnë bisedimet në fund të 2019

flamuri

Bashkimi Evropian kanë rënë në parim dakord për fillimin e bisedimeve me Shqipërinë dhe Maqedoninë. Por vendet duhet të tregojnë se po bëjnë përparime në reforma, para se bisedimet e para të fillojnë në fund të vitit tjetër. E paqartë mbeti fakti, se sa e lidhur është drita jeshile e vendeve të BE-së me pranimin e Shqipërisë, për të ndërtuar kampe pritëse për refugjatët Nga ana tjeter, një “Jo” për fillimin e bisedimeve të pranimit do kishte qenë goditje e fortë për Maqedoninë, e cila deklaroi para pak kohësh, se është e gatshme të ndryshojë emrin për t’i dhene fund mosmarreveshjeve me Greqinë.

http://www.dw.com/sq/shqip%C3%ABria-dhe-maqedonia-fillojn%C3%AB-bisedimet-n%C3%AB-fund-t%C3%AB-2019/a-44410821