Kamza.gov.al – Në Pallatin e Kulturës Kamëz, shfaqja “Bon-Boni në mbretërinë e ëmbëlsirave”, me pjesëmarrjen e Marjana Kondit

kamza

Në Pallatin e Kulturës Kamëz u vu në skenë shfaqja me mesazhe ndërgjegjësuese “Bon-Boni në mbretërinë e ëmbëlsirave”, organizuar nga “World Vision Albania”, me pjesëmarrjen e aktores së mirënjohur Marjana Kondi. Si nismë e qeverisë së nxënësve të shkollave në Bathore të mbështetur nga organizata “World Vision Albania”, kjo shfaqje kishte për qëllim sensibilizimin e […]

ata.gov.al – Bashkia cakton ndihmë financiare për fëmijët në nevojë të Tiranës

bashkia

Këshilli Bashkiak miratoi vendimin për dhënien e ndihmës financiare për përballimin e dëmeve të shkaktuara nga fatkeqësi të ndryshme, për disa fëmijë që banojnë në territorin administrativ të bashkisë së Tiranës dhe nëpërmjet të cilit përfitojnë më shumë se 30 familje. Sipas këtij vendimi, në pjesën më të madhe të rasteve bëhet fjalë për familje […]

ata.gov.al – Të rinjtë bëhen bashkë, mesazhe të forta në lagjet e kryeqytetit

Të rinjtë e shkollave të mesme në kryeqytet janë bërë bashkë për të dhënë mesazhe të forta kundrejt fenomenit të dhunës në familje por jo vetëm. Prej disa kohësh, ata po punojnë në lagje të ndryshme të Tiranës përmes grafiteve në muret e pallateve me mesazhe jete, si një formë “rebelimi” kundrejt një kulture të […]

Zëri Veseli: Kosova vendi më i sigurt në Ballkan për investimet e huaja

veseliii

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli është pritur sot nga udhëheqësit e Odës Ekonomike Austriake dhe përfaqësues të bizneseve austriake që veprojnë në Kosovë. Në këtë takim Veseli ka folur për potencialet që ofron Kosova për investitorët e jashtëm falë edhe politikave fiskale tatimore që krijojnë lehtësira të mëdha për të bërë biznes. http://zeri.info/aktuale/202116/veseli-kosova-vendi-me-i-sigurt-ne-ballkan-per-investimet-e-huaja/

Reporter.al – INSTAT: Gratë ende larg barazisë gjinore në Shqipëri

barazia

Një studim i publikuar të enjten nga Instituti Shqiptar i Statistikave ku pasqyrohej situata gjinore e burrave dhe grave në vend për vitin 2017, ofron të dhëna të rëndësishme për pabarazinë gjinore ne Shqipëri. Raporti nxjerr në pah se gratë vazhdojnë të mbajnë mbi supe barrën e martesave të hershme, të qëndrimit në shtëpi në […]

Klubet SKYE – Kosovë

3

World Vision Kosovë po zbaton projektin “Rritja e Integrimit Socio-Ekonomik e të Rinjve të Kosovës-SKYE”, i cili financohet nga Qeveria Gjermane përmes Organizatës për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ). Ky projekt synon që të rinjtë e klubeve SKYE, të jenë të fuqizuar si qytetarë aktivë, të pajisen me aftësi që i përgatisin për tregun e punës, si edhe […]