Reporter.al – INSTAT: Gratë ende larg barazisë gjinore në Shqipëri

barazia

Një studim i publikuar të enjten nga Instituti Shqiptar i Statistikave ku pasqyrohej situata gjinore e burrave dhe grave në vend për vitin 2017, ofron të dhëna të rëndësishme për pabarazinë gjinore ne Shqipëri. Raporti nxjerr në pah se gratë vazhdojnë të mbajnë mbi supe barrën e martesave të hershme, të qëndrimit në shtëpi në përkujdesjen për familjen, hendekun gjinor të pagave si dhe papunësinë.

https://www.reporter.al/instat-grate-ende-larg-barazise-gjinore-ne-shqiperi/