Vizion Plus – Rreziku i fëmijëve nga ngacmimet online

Aksesi në teknologjitë e komunikimit dhe rritja e përdorimit të internetit i ka ekspozuar fëmijët përballë rreziqeve të ndryshme që mund të vijnë nga prania online e tyre. Studimi i World Vision tregon se prindërit dhe mësuesit janë të papërgatitur ndaj këtij fenomeni. E ftuar në panel për të folur për rrezikun që u vjen […]

VOA – Thirrje për forcimin e dënimeve kundër dhunës seksuale

voaa

Shoqëria civile ka protestuar përpara parlamentit për forcimin e dënimeve kundër dhunës seksuale. Dy ditë më parë, përdhunuesi i një të miture 14 vjeçare në Pogradec u dënua me vetëm 4.8 vite burg. Protestuesit thanë se ky është një dënim minimal dhe kërkuan apelimin e tij. Sipas të dhënave zyrtare, gjykatat arrijnë të japin dënime […]

VOA – Thirrje për shmangie të incidenteve ndëretnike në Kosovë

incidente

Në Kosovë, autoritetet vendase dhe ato ndërkombëtare kanë shprehur shqetësimet lidhur me disa incidente të raportuara ndër etnike ditëve të fundit. Protestat ndaj një grupi serbësh në një fshat të komunës së Klinës, sulme me gurë dhe dëmtime pronash, janë raportuar nga pjesëtarë të komunitetit serb në disa fshatra të komunave të Lipjanit, Klinës e […]

ABC News – Sejko: BSH do blejë valutë për të frenuar rënien e euros

Banka e Shqipërisë do të ndërhyjë në treg duke blerë valutë për të frenuar rënien e euros. Vendimi Keshillit Mbikqyrës të BSH u bë me dije gjatë një deklaratë për mediat të guvernatorit Gent Seiko. Njëkohësisht Banka e Shqipërisë uli më 0.25 % normën bazë të interesit. http://abcnews.al/sejko-bsh-do-bleje-valute-per-te-frenuar-renien-e-euros/