VOA – Thirrje për shmangie të incidenteve ndëretnike në Kosovë

incidente

Në Kosovë, autoritetet vendase dhe ato ndërkombëtare kanë shprehur shqetësimet lidhur me disa incidente të raportuara ndër etnike ditëve të fundit. Protestat ndaj një grupi serbësh në një fshat të komunës së Klinës, sulme me gurë dhe dëmtime pronash, janë raportuar nga pjesëtarë të komunitetit serb në disa fshatra të komunave të Lipjanit, Klinës e Prizrenit. Autoritetet e rendit thonë se janë duke hetuar të gjitha raportimet, ndërsa kanë hedhur poshtë pohimet e zyrtarëve serbë se policia është duke “injoruar incidentet”. 

https://www.zeriamerikes.com/a/kosovo-incidents/4427081.html