VOA – Shqipëri: Gati reforma për rivlerësimin e personave me aftësi të kufizuara

shifra alarmante

Zyrtarët në Shqipëri po fillojnë një rivlerësim të gjendjes së personave me aftësi të kufizuara për të lehtësuar kushtet e jetesës dhe integrimin e tyre në shoqëri. Autoritetet kanë nisur një proces të rivlerësimit shëndetësor dhe social të personave me aftësi të kufizuara. Komisione të vecanta për fëmijë dhe të rritur do të vlerësojnë bazuar […]

Top Channel – Veliaj: Qendrat sociale, vakte të ngrohta për njerëzit në nevojë

Në muajin e Ramazanit, Bashkia e Tiranës, Fondacioni ALSAR dhe organizata TIKA dhuruan një mijë pako me ushqime për fëmijët pa prindër dhe familjet në nevojë. Kryebashkiaku Veliaj tha se pakot ushqimore janë një ndihmë për njerëzit në nevojë, por sidomos për fëmijët, të cilët duhet të mendojnë për mësimet dhe jo për ushqimin. Sipas […]

RTK – Fëmijët: viktima të dhunës në familje, shkollë e rrugë

femijet viktima

Shumë fëmijë vazhdojnë të jenë viktima të dhunës, qoftë në familje, shkolla apo në rrugë. Si pasojë e dhunës në familje, këtë vit është raportuar vdekja e një djaloshi 14 vjeçar. Të dhënat e organizatave për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve flasin për shkallë të lartë të dhunës së përdorur në familje, ku 61.4 […]

VOA – DASH-i mbi liritë fetare në Shqipëri dhe Kosovë

dash

Departamenti Amerikan i Shtetit nxori raportin e tij vjetor mbi gjendjen e lirisë së besimit në botë. Raporti nënvizon se kushtetuta e Shqipërisë garanton lirinë e besimit. Ajo përcakton se nuk ka një fe zyrtare dhe se shteti është neutral në çështjet e besimit, njeh barazinë dhe pavarësinë e grupeve fetare dhe ndalon diskriminimin në […]

Top Channel – Në kryeqytetin e qershisë dhe të…halleve

Zona e Godoleshit është një nga prodhueset më të mëdha të qershive ne vend. Eksperienca e gjatë ka bërë që fermerët e kësaj zone të krijojnë klientelën e tyre, por problem mbetet çmimi i ulët i shitjes dhe mungesa e një agronomi, i cili të ndihmoje fermerët me këshilla, sidomos përsa u përket plehrave kimike. […]