Council of Europe – Shqipëria duhet të rrisë mbrojtjen e fëmijëve dhe përfshirjen e personave me aftësi të kufizuara

tanja

Eurokomisionerja për të drejtat e njeriut Dunja Mijatovic është duke zhvilluar një vizitë në Shqipëri, e cila është e përqendruar në të drejtat e fëmijëve, të drejtat e personave me aftësi të kufizuar dhe aksesin për shërbim mjekësor falas. Ajo ka përshëndetur angazhimin e autoriteteve për të siguruar mbrojtje më të mirë të fëmijëve nëpërmjet […]

VOA – Shqipëri, kushte të vështira pune dhe jetese për gratë punëtore

aleanca

Në Shqipëri, Aleanca Gjinore për Zhvillim protestoi për helmimin në punë të 24 punëtoreve të një rrobaqepësie në Durrës. Në mbi 1 mijë fabrika veshjesh dhe këpucësh në gjithë vendin, punojnë rreth 40 mijë gra e vajza në kushte të vështira pune dhe jetese. Të paktën 20 punonjëse gra, mes të cilave edhe gra shtatzëna, […]

Monitor – Përkeqësohet shëndeti mendor i popullatës, studimi gjen situatë alarmante në Shkodër, 45% e të prekurve skizofrenë

shperndarja-e-semundjeve-mendore

Gjendja e rënduar ekonomike edhe përmbytjet e shpeshta e kanë bërë Shkodrën një rajon të prekur se tepërmi nga sëmundjet e shëndetit mendor. Sipas edhe të dhënave globale nga çrregullimet mendore vuajnë më së shumti personat me kushte të varfra të jetesës dhe grupe sociale që jetojnë në stres kronik. Gjithashtu përjashtimi social, i përforcuar […]

Top Channel – Kryeministri austriak Kurz: Të çelen negociatat me Shqipërinë

Kryeministri austriak Sebastian Kurz kërkon çeljen sa më shpejt të negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë. Duke folur për median austriake, “Die Presse”, Kurz thotë se kjo është e nevojshme për të shmangur konflikte në rajonin e Ballkanit Perëndimor. http://top-channel.tv/2018/05/28/kryeministri-austriak-kurz-te-celen-negociatat-me-shqiperine/

Monitor – Një vit i mbarë për buxhetet e bashkive

Taksa-tatime-finance-831

Të 6 bashkitë në vend kishin në dispozicion për të shpenzuar për çështje administrative dhe investime kapitale rreth 76 miliardë lekë në vitin 2017, në rritje me rreth 23% krahasuar me një vit më parë. Në terma nominalë, burimet financiare totale rezultuan rreth 14.2 miliardë lekë më të larta. Rritja e të ardhurave erdhi edhe […]