Monitor – Përkeqësohet shëndeti mendor i popullatës, studimi gjen situatë alarmante në Shkodër, 45% e të prekurve skizofrenë

shperndarja-e-semundjeve-mendore

Gjendja e rënduar ekonomike edhe përmbytjet e shpeshta e kanë bërë Shkodrën një rajon të prekur se tepërmi nga sëmundjet e shëndetit mendor. Sipas edhe të dhënave globale nga çrregullimet mendore vuajnë më së shumti personat me kushte të varfra të jetesës dhe grupe sociale që jetojnë në stres kronik. Gjithashtu përjashtimi social, i përforcuar nga aksesi i dobët në arsim është vlerësuar një faktor madhor që çon në çrregullime mendore.

http://www.monitor.al/perkeqesohet-shendeti-mendor-popullates-studimi-gjen-situate-alarmante-ne-shkoder-45-e-te-prekurve-skizofrene/