Standard.al – Vizita në Maltë/ Presidenti Meta takon homologen, do drejtojnë së bashku Forumin e Bizensit

malte

Presidentit i Republikës së Shqipërisë Ilir Meta, nisi sot një vizitë pune në Maltë, ku do të marrë pjesë në Forumin e Biznesit Maltë-Shqipëri. Gjatë kësaj vizite, Presidenti Meta u prit në një takim nga Presidentja e Maltës. Në takim u diskutua për forcimin e marrëdhënieve dypalëshe veçanërisht ato të shkëmbimeve ekonomike dhe tregtare. http://www.standard.al/2018/05/22/vizita-ne-malte-presidenti-meta-takon-homologen-do-drejtojne-se-bashku-forumin-e-bizensit/

Top Channel – Rruga vret qershitë e Dibrës

Dibra është një nga prodhuesit dhe furnizuesit kryesorë në vend të qershive. Janë rreth 2500 ha qershi të mbjella në këtë qark vitet e fundit dhe këtë vit që prodhimi ishte i madh, shumë fermerë ankohen se nuk kanë ku ta shesin prodhimin. Ata kërkojnë një qendër grumbullimi dhe përpunimi. Fermerët thonë se do të […]

VOA – Tiranë: Komisioneri kundër diskriminimit po shqyrton ankesat për sistemin shëndetësor

komisioneri

Të drejtat e qytetarëve në shëndetësi shkelen rregullisht në Shqipëri, megjithëse numri i ankesave është zyrtarisht i vogël për shkak të mosbesimit dhe frikës. Komisioneri kundër diskriminimit Robert Gajda, drejtuesi i ri i këtij institucioni, thotë se ka zbuluar një larmi shkeljesh ligjore dhe diskriminimesh së fundi në lidhje me barnat e listës së rimbursimeve. […]

Monitor – FMN kritikon Shqipërinë: Borxhe dhe kredi me probleme të larta, mjedis i vështirë për biznesin, jo përjashtime tatimore

fmn

Bordi Ekzekutiv i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka dhënë konkluzionet e raportit të parë të programit të post monitorimit për Shqipërinë. Raporti, ndonëse konstaton rritje ekonomike, është mjaft kritik dhe e vë theksin te niveli i lartë i borxhit, kreditë me probleme që vijojnë të mbeten ende të larta pavarësisht uljes, akumulimit të detyrimeve të […]