Top Channel – Rruga vret qershitë e Dibrës

Dibra është një nga prodhuesit dhe furnizuesit kryesorë në vend të qershive. Janë rreth 2500 ha qershi të mbjella në këtë qark vitet e fundit dhe këtë vit që prodhimi ishte i madh, shumë fermerë ankohen se nuk kanë ku ta shesin prodhimin. Ata kërkojnë një qendër grumbullimi dhe përpunimi. Fermerët thonë se do të detyrohen t’i presin pemët e qershive, siç kanë vepruar më herët me mollët.

http://top-channel.tv/2018/05/21/rruga-vret-qershite-e-dibres/