Të rinjtë për fuqizimin e vajzave dhe grave

Fuqizimi i grave dhe vajzave për të gëzuar të drejta dhe mundësi të barabarta është i rëndësishëm për arritjen e barazisë së plotë gjinore dhe përparimin socio-ekonomik të shoqërisë në tërësi. Për të rritur ndërgjegjësimin në komunitet dhe për të çuar përpara barazinë gjinore, përgjatë muajve të fundit organizata World Vision Albania në bashkëpunim me […]

Festivali i Rinisë 2023: Përgatitja e të rinjve për tregun e punës

Tiranë –  Adoleshentët dhe të rinjtë kanë nevojë të kenë aftësitë e duhura për t’u bërë pjesë e tregut të punës. Megjithatë, jo rrallëherë gjenden përballë sfidave, që kërkojnë t’i japin zgjidhje për të përmirësuar të ardhmen e tyre. Ata kanë propozime konkrete për zgjidhje dhe diskursi i tyre qëndron larg klisheve apo ankesave. Të […]

Korça ICT Academy, 100 të rinj gati për tregun e punës

100 të rinj nga e gjithë Shqipëria kanë ndjekur me sukses ICT Academy – Code for Albania, duke fituar aftësi dhe kompetenca që i bëjnë ata gati për tregun e punës. Akademia Verore e Teknologjisë dhe Inovacionit është mbajtur për të dytin vit radhazi në Korçë, ndërsa të pranishmit kanë ndjekur sesione mësimore në shkencat […]

‘Të jesh baba vajzash do të thotë të jesh gjithmonë në stinën e pranverës’

“Të jesh baba vajzash të duket vetja sikur je gjithmonë në stinën e pranverës, i rrethuar me dashuri dhe lule,” – shprehet Indriti. Në këtë video të shkurtër, mësuesi nga Dibra na tregon se si pjesëmarrja në trajnimet “Festojmë Familjen” e ka rimodeluar marrëdhënien me tre vajzat e tij të mrekullueshme. Gjeni vetëm 𝟏.𝟓 minuta […]

Letër nga një 15-vjeçare 

2

Fëmija ka të drejtën e lirisë së shprehjes. Kjo e drejtë themelore e ka nxitur Jetmirën nga Dibra të ndajë me ne disa reflektime personale mbi realitetin e fëmijëve dhe adoleshentëve në shkollën e saj.   “Diçka që më shqetëson mua dhe shumë bashkëmoshatarë të mi është mungesa e laboratorëve në shkollë, por jo vetëm. Nga ana […]